Εκπαίδευση

Εκατοντάδες Kύπριοι φοιτητές σπούδασαν και φέτος χάρη στο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών του ακαδημαϊκού έτους 2016-’17, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της Επιτροπής του Ανεξάρτητου  Φορέα Κοινωνικής Στήριξης παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου δίνοντας σημαντικά στοιχεία που αφορούν τη στήριξη φοιτητών προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Συγκεκριμένα, κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, 2015-2016, η οποία ήταν η πρώτη χρονιά στην οποία ο Φορέας δεχόταν αιτήσεις, βοηθήθηκαν και ενισχύθηκαν οικονομικά 355 διαφορετικές περιπτώσεις φοιτητών , την ίδια ώρα που το συνολικό ποσό άγγιζε τις 550 000 χιλιάδες ευρώ. Για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 βοηθηθήκαν 500 φοιτητές και το ποσό αυτό έχει φτάσει στις 734 χιλιάδες 740 Ευρώ. Συνολικά από την έναρξη λειτουργίας του ο Φορέας έχει διαθέσει συνολικά 1,300 000 ευρώ.

Όπως υπογράμμισε η κα Αναστασιάδη, “η οικονομική βοήθεια παρέχεται μέσω στοχευμένης πληρωμής προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τα δίδακτρα, και στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σπιτιών για το ενοίκιο και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στον ίδιο τον φοιτητή ή την οικογένεια του, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο κριτηρίων που έχει τεθεί”.

Επισήμανε επίσης ότι ο Φορέας πρωτοπορεί σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο υποβολής της  αίτησης, αφού ο κάθε αιτητής μπορεί να αποταθεί για οικονομική χορηγία μόνο μέσω της ιστοσελίδας, με ηλεκτρονική αίτηση, η οποία αν δεν συμπληρωθεί σωστά δεν μπορεί να κατατεθεί.
Η πρώτη κυρία εξήρε τη στήριξη των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων που εδρεύουν στην Κύπρο, αφού όλοι τους και με προθυμία συμπληρώνουν όπου χρειάζεται τις χορηγίες του Φορέα, δίδοντας έτσι την δυνατότητα στους φοιτητές που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη να αποπληρώσουν τα δίδακτρά τους και να συνεχίσουν έτσι απρόσκοπτα την ακαδημαϊκή τους παιδεία.

“Στόχος του Φορέα είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια μας για βοήθεια των φοιτητών μας.
Οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, και οι προοπτικές μας είναι περισσότερο αισιόδοξες. Πάντοτε όμως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τους νέους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσκολίες που δεν μπορούν να υπερβούν από μόνοι τους. Μπορούμε και πρέπει να τους βοηθήσουμε μέσω του έργου του Φορέα. Έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε ούτως ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται αλλά και μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν μπροστά και να επιτύχουν  μια καλύτερη ζωή.
Οι νέοι μας αξίζουν αυτή τη στήριξη και ο Φορέας – χωρίς την οποιαδήποτε προβολή και μακριά από τις όποιες εξυπηρετήσεις συμφερόντων, με διαφάνεια, αξιοκρατία και ορθολογισμό – συμβάλλει σημαντικά σε όσα οφείλουμε σαν πολιτεία και κοινωνία να πράξουμε για τη νέα γενιά” τόνισε κλείνοντας την ομιλία της η Άντρη Αναστασιάδη.

reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »