Έχουμε θέμα

Εικόνες εγκατάλειψης στο Λύκειο Βεργίνας, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες ντροπής καταγράφονται στο Λύκειο Βεργίνας, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο βίντεο φαίνεται η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο, ενώ η κλεψύδρα αδειάζει για το πρώτο κουδούνι. Η μπογιά στους τοίχους έχει ξεφυλλίσει και η αυλή έχει γεμίσει αγριόχορτα, ενώ τα πλείστα παγκάκια είναι κατεστραμμένα και γενικά η εικόνα εγκατάλειψης στο 2ο πιο καινούργιο σχολείο της πόλης μας προκαλεί αγανάκτηση

Το σχολείο αυτό, στις 3 Σεπτεμβρίου θα δεχθεί δεκάδες εκπαιδευτικούς, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου, θα κατακλυστεί από εκατοντάδες μαθητές.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ;

Posted by Marina Armefti on Thursday, August 30, 2018

Η σελίδα μας επικοινώνησε με το Σχολικό Έφορο και Δημοτικό Σύμβουλο ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Γιώργο Ανδρέου για το θέμα και μας ανέφερε τα εξής:

”Από το 2017 που έχω αναλάβει ως υπεύθυνος σχολικός έφορος του σχολείου είχα δει όλα αυτά τα προβλήματα. Mας επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας όπως και βουλευτές και είδαν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί. Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα δινόταν ένα κονδύλι για την επιδιόρθωση και την αποκατάσταση του σχολείου μας. Πάμπολλες φορές μας είχαν επισκεφτεί και οι Τεχνικές Υπηρεσίες όμως δυστυχώς το μόνο που έχουμε καταφέρει με πολλές επιστολές στους αρμόδιους είναι να δοθεί ένα χρηματικό ποσό για το βάψιμο του σχολείου και επιδιορθώσεις του πατώματος και αυτά δεν αρκούν, είναι μία τρύπα στο νερό για την κατάσταση που βρίσκεται το σχολείο μας. Εδώ μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Επίσης σημειώνω ότι το βάψιμο και η επιδιόρθωση του πατώματος δεν ήταν εφικτή να γίνει λόγο καθυστέρησης της αποδέσμευσης του κονδυλίου από το Υπουργείο Παιδείας. Τέλος με τα λύπης μου θέλω να πω ότι όλα αυτά τα προβλήματα τα γνωρίζουν όλοι εδώ και καιρό. Στις 31 Αυγούστου 2018 είχαμε επίσκεψη από τον σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας που δεν γνώριζε για τα προβλήματα του σχολείου και μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί. Μιλάμε για ένα σχολείο που χτίστηκε το 1998 και το βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση με του αρμόδιου να σφυρούν αδιάφορα”. 

Σχετικά νέα

X
Translate »