Όμορφα της Πόλης

Ειδικό σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα και Δημοτικό Σχολείο Λειβαδιών φόρεσαν γάντια και πήγαν για ανακύκλωση στις Φοινικούδες

Της Νίκης Μιχαήλ

Το ειδικό σχολείου του Άγιου Σπυρίδωνα μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Λειβαδιών Κύκλου Β΄πραγματοποίησαν σήμερα εκστρατεία καθαριότητας και ανακύκλωσης σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου στις Φοινικούδες, όπου μαζί με τη βοήθεια του Δήμου Λάρνακας κατάφεραν να υλοποιήσουν το στόχο τους , αφού τους παρείχε γάντια και σακούλες.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε η κ. Μαρία Ψιλολίχνου, μέλος της επιτροπής ανακύκλωσης του ειδικού σχολείου του Αγίου Σπυρίδωνα ” Η σημερινή δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος που έχουμε δομήσει για τη φετινή σχολική χρονιά, όπου έπρεπε να έρθουμε να καθαρίσουμε το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και έτσι συμπράξαμε με μαζί με το Δημοτικό σχολείο Λειβαδιών κύκλου Β΄.”.

Τα παιδιά και των δύο σχολείων, αφού ολοκλήρωσαν την εκστρατεία καθαριότητας φιλοξενήθηκαν από τα McDonalds, όπου και τους πρόσφεραν δωρεάν γεύμα και ποτό για να τα ευχαριστήσουν , καθώς επίσης και τιμητικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στη προσπάθεια αυτή.

Η κ. Μαρία πρόσθεσε για τις μελλοντικές τους δράσεις ότι ” Σαν ειδικό σχολείο έχουμε για το κομμάτι της ανακύκλωσης ετήσιο πρόγραμμα και σήμερα παραδίδουμε  ως περιοδεύων αντικείμενο στο σχολείο των Λειβαδιών ένα κουτί γάλακτος το οποίο εμείς έχουμε διαμορφώσει , ενώ το επόμενο σχολείο με τη δική του φαντασία θα προσθέσει και θα αφαιρέσει υλικά.”.

Χαρακτηριστικά μας τόνισε ότι ο λόγος που το ονομάζουν περιοδεύων αντικείμενο είναι γιατί θα αλλάξει 5 σχολεία εντός Κύπρου και Ευρώπης , καθώς το ένα σχολείο θα το στέλνει στο άλλο για να δουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά , όπως για παράδειγμα ένα απλό κουτί γάλακτος να μπορούσε να καταλήξει σε διακοσμητικό στοιχείο.

Πρόκειται για μια κίνηση πολύ σημαντική για τη πόλη μας, καθώς μέσα από τη πράξη αυτή δεν καθάρισε απλά το παραλιακό μέτωπο, αλλά κυρίως για το λόγο ότι τα παιδιά θα μάθουν με αυτό τρόπο να αγαπούν τη πόλη τους , ενώ ταυτόχρονα θα μάθουν τους ορισμούς της ανακύκλωσης και της καθαριότητας. 

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »