Έχουμε θέμα

Εδώ και 2 χρόνια περιμένουν να τοποθετηθούν ανελκυστήρες στις πολυκατοικίες του Αγ. Ιωάννη

Μοιάζει να μην έχει τέλος η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων προσφύγων

Μοιάζει να μην έχει τέλος η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων προσφύγων κατοίκων στον οικισμό Αγ. Ιωάννη, που εδώ και πάνω από δύο χρόνια περιμένουν να τοποθετηθούν ανελκυστήρες στις πολυκατοικίες τους και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Πριν από δύο χρόνια είχε υπογραφεί συμβόλαιο για να τοποθετηθούν 7 ανελκυστήρες, αλλά το συμβόλαιο είχε τερματιστεί. Για το θέμα αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΑΚΕΛ Αμ/στου Σκεύης Κουκουμά.

Η πρώτη εταιρεία που κέρδισε την προσφορά για  εγκατάσταση των ανελκυστήρων το 2016. Ωστόσο δεν έμελλε να παραδώσει τα 7 ασανσέρ, και το Φεβρουάριο του 17 η το συμβόλαιο ακυρώθηκε.  Σύμφωνα με απαντητική επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών, το έργο παρουσίασε σοβαρές καθυστερήσεις εξ’ υπαιτιότητας του συμβολαίου.

Το έργο επαναπροκηρύχθηκε και η προσφορά κατακυρώθηκε σε άλλη εταιρεία κι επρόκειτο να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 17, όμως και πάλι παρουσίασε σοβαρές καθυστερήσεις εξ’ υπαιτιότητας του εργολάβου, σύμφωνα με τον κύριο Πετρίδη.

Το δεύτερο συμβόλαιο τερματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Στην απαντητική του επιστολή του, ο κος Πετρίδης αναφέρει ότι στο παρόν στάδιο το αρμόδιο τμήμα ετοιμάζει εκ νέου έγγραφα διαγωνισμού για επαναπροκήρυξη του έργου.

Η μία από τις εφτά πολυκατοικίες, όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση ανελκυστήρων, έχει κριθεί ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί και γίνονται ενέργειες για την μεταστέγαση των ενοίκων της. Στην επιστολή ο Υπουργός αναφέρει επίσης ότι, στον οικισμό Αγ. Ιωάννη βρίσκονται σ’ εξέλιξη εργασίες για ρύθμιση των μέτρων ασφαλείας στις πολυκατοικίες, μέχρι να ξεκινήσει η εγκατάσταση των ανελκυστήρων.

Πηγή: cyprustimes.com

Σχετικά νέα

X
Translate »