Πολιτιστικά

“Εγώ Δημιουργώ…μέσα από την Παράδοση” – Πασχαλινό Πρόγραμμα

Μετά την επιτυχία του περσινού πασχαλινού προγράμματος «Εγώ Δημιουργώ…μέσα από την Παράδοση» και τη μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας μαζί με τους συνεργάτες του διοργανώνει και φέτος ένα τριήμερο πρόγραμμα βασισμένο στην κυπριακή παράδοση, με καινούρια εργαστήρια, νέες δημιουργικές ιδέες και πολλή πολλή φαντασία!

Το παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να φτιάξουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα και να δημιουργήσουν τα δικά τους τσιαττιστά, να σχεδιάσουν δικές τους λούτρινες κούκλες επηρεασμένες από την κυπριακή ενδυμασία, να κεντήσουν στο δικό τους καδράκι, με πρότυπο το Λευκαρίτικο κέντημα, να γνωρίσουν την καλαθοπλεκτική και να διακοσμήσουν τα δικά τους καλάμια, να φτιάξουν μολυβοθήκες από πηλό και να τις διακοσμήσουν με κυπριακά μοτίβα, να γράψουν τις δικές τους ιστορίες και πολλά άλλα! (Δείτε πιο κάτω όλες τις δραστηριότητες)

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο χορηγό μας Βιβλιοπωλείο Δημήτρη Κατσώνη,Demetris K. Katsonis Bookshop και στη Μαρία Βονιάτη, Maria Voniati για το σχεδιασμό του διαφημιστικού μας φυλλαδίου!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24001502 (Περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Ημερομηνίες: 10, 11, 12 Απριλίου
‘Ωρες: 7.45πμ-1.30μμ
Ηλικίες: 6-12 χρονών

Κόστος συμμετοχής: € 60.00 (ειδικές τιμές για αδέρφια)

*Προτεραιότητα συμμετοχής θα δίνεται στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα.

Δραστηριότητες

  • Πειραγμένα Παραμύθια. Χρησιμοποιούμε την ιδέα των πολύκλωνων αφηγήσεων για να μεταπλάσουμε κλασικά και παραδοσιακά παραμύθια σε διαδραστικές ιστορίες.
  • Νήματα, Μαλλιά, Κεντήματα. Με εργαλεία την κυπριακή παράδοση και τη φαντασία μας φτιάχνουμε το δικό μας πασχαλινό καδράκι με πρότυπο το Λευκαρίτικο Κέντημα.
  • Εγώ πιστεύω σε εμένα και Δημιουργώ. Μαζί με το Βουτιά στο Χρώμα, κτίζουμε την πολυμορφία της προσωπικότητάς μας και ξεκλειδώνουμε  τη δημιουργικότητά μας για να την απλώσουμε στη ζωή μας.
  • Δώσε κλώτσο να γυρίσουν, ιστορίες να αρχινήσουν.Φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία μέσα από το μαγικό κόσμο της Δημιουργικής Γραφής.
  • Κοπιάστε να τσαττίσουμε και να χοροπήδησουμε! Μαζί με τα «Μουσικοτεχνάσματα» γνωρίζουμε παραδοσιακούς ρυθμούς, φτιάχνουμε τα δικά μας αυτοσχέδια μουσικά όργανα και με αφετηρία τα κυπριακά μας τσαττιστά θα επιχειρήσουμε μουσικούς ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς.
  • Σπίθκια τζαι Βολίτζια. Μαθαίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής κυπριακής αρχιτεκτονικής και φτιάχνουμε το δικό μας τρισδιάστατο μοντέλο σπιτιού.
  • Συναχτείτε, συναχτείτε, πας την σκηνή να πεταχτείτε. Αυτοσχεδιάζουμε και με οδηγό τη φαντασία μας και την κυπριακή παράδοση ετοιμάζουμε μικρές παραστάσεις.
  • Κυπριακά αδρωπούδκια. Εικονογραφούμε το δικό μας χαρακτήρα επηρεασμένο από τις παραδοσιακές κυπριακές στολές και εφαρμόζουμε σε ύφασμα για να κατασκευαστούν λούτρινα κουκλάκια.
  • Με πηλό και με Φαντασία. Φτιάχνουμε τη δική μας μολυβοθήκη με πηλό και τη διακοσμούμε με παραδοσιακά μοτίβα
  • Καλαμοϊστορίες-Καλαμοκαμώματα. Γνωριζόμαστε με τον κόσμο της καλαθοπλεκτικής και διακοσμούμε τα δικά μας καλάμια
  • Κουκιά Πασχαλινά, Μουσικές και Παραμύθια. Μέσα από ένα λαϊκό μύθο και τα παραδοσιακά μουσικά όργανα ταξιδεύουμε στον κόσμο της φαντασίας και της παράδοσης.

Σχετικά νέα

X
Translate »