Υγεία

Είναι προτιμότερο το τρέξιμο στο γυμναστήριο ή στη φύση;

Τώρα την άνοιξη πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να αρχίσουν να αθλούνται με το να τρέχουν έξω στη φύση, αφού ο καιρός το ευνοεί.

 Συχνά όμως όσοι αποφασίζουν να υιοθετήσουν το τρέξιμο ως μέθοδο άθλησης (είναι η δημοφιλέστερη στον κόσμο) αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερο το τρέξιμο στη φύση ή το τρέξιμο σε ένα γυμναστήριο. Συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το δίλημμα δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και των δύο επιλογών και ο καθένας μπορεί να τα σταθμίσει και να πάρει τη δική του απόφαση, βάσει των δικών του αναγκών.

Γυμναστήριο

  • Περισσότερη ένταση. Χωρίς τις φυσικές παρεμβολές, που μπορούν να γίνουν εκνευριστικές (π.χ. αέρας) ή απολαυστικές (π.χ. μια ωραία θέα), μπορείτε να συγκεντρωθείτε απόλυτα και να αποδώσετε καλύτερα.
  • Καλύτερα αποτελέσματα. Η αυξημένη ένταση αποφέρει πιο έντονες σωματικές αλλαγές. Με άλλα λόγια, θα παρατηρήσετε μεγαλύτερη απώλεια λίπους και πιο ισχυρό καρδιαγγειακό σύστημα.
  • Βαρετό Ο διάδρομος δεν είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικός, ακόμα κι αν οι ενδορφίνες κάνουν τη δουλειά τους σε κάθε περιβάλλον.

Τρέξιμο στη φύση

  • Μειωμένο στρες. Μελέτες δείχνουν πως το άγχος μειώνεται στον καθαρό αέρα. Το πράσινο είναι από τη φύση του χαλαρωτικό και ξεκουράζει το μυαλό σας.
  • Εθιστικό. Αυτή η αίσθηση χαλάρωσης είναι που σας κάνει να το επαναλαμβάνετε. Αν ξεκινάτε καινούργιο πρόγραμμα, είναι καλό να το αρχίσετε σε εξωτερικό χώρο μέχρι να το συνηθίσετε. Επειτα, όταν η θερμοκρασία πέσει, μπορείτε να συνεχίσετε στο γυμναστήριο.
  • Βροχή. Να είστε προετοιμασμένοι για τις απότομες αλλαγές του καιρού, άρα του προγράμματός σας. Θα σας δυσκολέψουν, ειδικά αν προπονείστε για ταχύτητα.

Πηγή: mag.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »