Όμορφα της Πόλης

Είναι η Λάρνακα ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην χειμωνιάτικη Κύπρο;

H πόλη μας έχει ουκ ολίγες ομορφιές που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να αφεθεί να χαθεί στην ομορφιά της φύσης αλλά και της ιστορίας της πόλης.

Εξάλλου η Λάρνακα σύμφωνα με την Telegraph, είναι μια από τις 20 αρχαιότερες πόλεις του πλανήτη με ιστορία που ξεπερνά τα 3400 χρόνια.

Βέβαια τα σημάδια του μακρινού αλλά και του πιο κοντινού παρελθόντος είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη θυμίζοντας σε όλους την μακρά ιστορία της πόλης του Ζήνωνα, του Κίμωνα αλλά και άλλων εξεχουσών προσωπικοτήτων του χθες και του σήμερα.

Το χειμώνα, αυτή πόλη με τη μακρά ιστορία και την τεράστια αύρα, μετατρέπεται σε ένα χειμερινό στολίδι όπου η φύση χαρίζει άπλετα τις ομορφιές τις χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες της πόλης. Με επίκεντρο την αλυκή Λάρνακας όπου τέτοια εποχή είναι γεμάτη με νερό, οι επισκέπτες σπεύσουν για να θαυμάσουν από κοντά τα εκατοντάδες φλαμίγκο που «μεταναστεύουν» στη Λάρνακα εδώ και δεκαετίες κάθε χειμώνα για να απολαύσουν τη τροφή αλλά και το οικοσύστημα που τους παρέχει η Αλυκή Λάρνακας.

Εμείς ανακαλύψαμε μερικές φωτογραφίες από το Discover Larnaka, ένα λογαριασμό στα social media που δημοσιεύει φωτογραφίες της πόλης και των ανθρώπων της και σας δείχνουμε αυτές που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Εμείς ανακαλύψαμε μερικές φωτογράφιες από το Discover Larnaka, ένα λογαριασμό στα social media που δημοσιεύει φωτογραφίες της πόλης και των ανθρώπων της και σας δείχνουμε αυτές που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Οι λάτρεις της ανατολής του ήλιου γίνονται καθημερινά μάρτυρες ενός πανέμορφου φαινομένου με τον ήλιο να γεννιέται μέσα στον μεγάλο Κόλπο της Λάρνακας χαρίζοντας μια πανέμορφη εικόνα. Tip. Η καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις τη γέννηση του ήλιου είναι κάνοντας σανίδα (sup) στη θάλασσα την ώρα που ο ήλιος ανεβαίνει στον ουρανό.

Παρόλο που η επαρχία Λάρνακας γεωγραφικά δεν έχει στα όρια της, όπως στις άλλες επαρχίες, οροσειρές μεγάλου ύψους χαρίζοντας της τοπία απαράμμιλης ομορφιάς, έχει πλούσια φύση που αξίζει να εξερευνήσει ο επισκέπτης. Είτε αυτό είναι μονοπάτι της φύσης είτε παραθαλλάσιες περιοχές, η Λάρνακα έχει τοπία που είναι διαμαντάκια, σε πολύ κοντινή απόσταση από το αστικό κέντρο.


Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου αποτελεί ένα από τα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η Εκκλησία που βρίσκεται χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αγίου Λαζάρου, φίλου του Ιησού που αναφέρετε στη Βίβλο στο φνωστό θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Άγιος Λάζαρος μετά την Ανάσταση του ταξίδεψε στη Κύπρο όπου μετέφερε τις διδαχές του Χριστιανισμού και χρίστηκε πρώτος επίσκοπος Κιτίου. Η Βυζαντινή εκκλησία χρονολογείται στο 13ο αιώνα.

 

 

Πηγή: feelfamous.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »