Γενικά

Δύο σοπράνο από τη Λάρνακα στο 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τέχνης

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στο 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τέχνης, που θα διεξαχθεί στη Γεωργία από 22 – 30 Ιουνίου 2018, με δύο γυναίκες σοπράνο από τη Λάρνακα.
Τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου Δήμου Λάρνακας Μαρία Δημητρίου και Στρατούλα Τραμουντάνη, Σοπράνο, συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί στη Γεωργία μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου 2018, εκπροσωπώντας την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα το Δήμο Λάρνακας. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Δήμου Μπατούμη.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην ΟΠΕΡΑ της πόλης.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη λαϊκών τεχνών, η εκλαΐκευση της παγκόσμιας λαογραφικής κουλτούρας, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ συμμετεχόντων, η ενδυνάμωση του αμοιβαίου σεβασμού και η εμβάθυνση των δημιουργικών επαφών, η εκλαϊκευση της γεωργιανής και παγκόσμιας λαογραφίας και παράδοσης.

Με τη συμπλήρωση φέτος και των 30 χρόνων από τη δημιουργία του Φωνητικού Συνόλου Δήμου Λάρνακας, το Σύνολο με την ολιγομελή παρουσία του, αναδεικνύει τη Χορωδιακή Κουλτούρας μας, τη διάδοση του Τραγουδιού της Κύπρου, ενώ η συμμετοχή μπορεί να καταστεί ο θεμέλιος λίθος για μια περαιτέρω συνεργασία των δύο πόλεων και των δύο χωρών.

Την αποστολή θα υποδεχτούν στο αεροδρόμιο δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα πάρουν δηλώσεις από τους συμμετέχοντες.

Οι δύο χορωδοί θα επιδώσουν κατά τη προσωπική συνάντηση που θα έχουν με Δήμαρχο Μπατούμι και τους διοργανωτές της UNESCO, αναμνηστικά δώρα από το Δήμο και το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »