Breaking News

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δρ. Γιώργος Βασιλείου: Το Ιατρικό Κέντρο Άγιος Πορφύριος θα είναι ένα ολοκληρωμένο Ιατρικό Κέντρο που θα εξυπηρετεί την πόλη της Λάρνακας και τις γύρω περιοχές

Iατρικό Κέντρο Άγιος Πορφύριος

Όνομα: Δρ. Γιώργος Βασιλείου

Δημοσιογράφος: Νίκη Μιχαήλ

 

ΕΡ. Μιλήστε μας λίγο για τις σπουδές σας, την ειδικότητα σας

ΑΠ.Αποφοίτησα με πτυχίο Ιατρικής με άριστα από το Πανεπιστήμιο Πάτρας το 2009. Έπειτα, ακολούθησα την Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ως Ειδικευόμενος. Μετά από δύο χρόνια εξάσκησης και απόκτησης εμπειρίας στην Γενική Χειρουργική συνέχισα την εξειδίκευσή μου, αφού κατέλαβα την πρώτη θέση στις εξετάσεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για θέση ειδικότητας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ως Ειδικευόμενος Ωτορινολαρυγγολόγος. Ολοκλήρωσα την πενταετή ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα, όπου ήρθα σε επαφή με πληθώρα ιατρικών περιστατικών και χειρουργικών επεμβάσεων ΩΡΛ. Τέλος, ακολούθησα την υποεξειδίκευση μου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, ένα από τα δύο πιο μεγάλα νοσοκομεία για παιδιά στην Ελλάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ειδικότητας μου και μέχρι σήμερα, έχω παρακολουθήσει σωρεία ιατρικών σεμιναρίων Ωτορινολαρυγγολογίας, πράγμα που με κρατά ενήμερο όσον αφορά οποιαδήποτε εξέλιξη, και καινοτομία στον τομέα μου.

 

 

ΕΡ. Γιατί ακολουθήσατε την ειδικότητα του Ορυλά

ΑΠ. Πάντα ήθελα να γίνω Ωτορινολαρυγγολόγος. Η Ωτορινολαρυγγολογία ασχολείται με συχνά και καθημερινά ιατρικά προβλήματα, που μπορεί να έχει ο κάθε συνάνθρωπος μας. Η ΩΡΛ περιλαμβάνει την παθολογική εξέταση στο ιατρείο και συνάμα τη χειρουργική αποκατάσταση διαφόρων προβλημάτων λειτουργικότητας αυτιών, μύτης και λάρυγγα. Πρόκειται για μια χειρουργική ειδικότητα, που απαιτεί λεπτομερή και ακριβή προσέγγιση του χειρουργικού προβλήματος του ασθενούς.

 

 

ΕΡ. Από την εμπειρία σας που είχατε στα κρατικά νοσηλευτήρια πως κρίνετε το επίπεδο της δημόσιας υγείας στην Κύπρο;

ΑΠ. Το επίπεδο διατηρείται ακόμη σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο η ποιότητα ιατρικής φροντίδας και παροχής μειώνεται αναπόφευκτα λόγω του μεγάλου όγκου ασθενών και του περιορισμένου ιατρικού προσωπικού. Πιστεύω ότι μερικοί από τους καλύτερους ιατρούς της Κύπρου εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, έχουν τεράστια εμπειρία και ενδιαφέρονται σε υπέρμετρο βαθμό για τον ασθενή. Σίγουρα όμως οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι ιατροί του δημοσίου δεν είναι οι καλύτερες, καθώς τα δημόσια νοσηλευτήρια χρειάζονται αναβάθμιση τόσο σε θέματα ιατρικού εξοπλισμού όσο και σε θέματα οργάνωσης, για να είναι το σύστημα υγείας της Κύπρου στα ίδια επίπεδα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

ΕΡ. Eδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιείστε στην πόλη μας με δικό σας ιατρείο. Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο γιατρό να ξεκινήσει ως ιδιώτης στην πόλη μας στην ειδικότητα σας;

ΑΠ. Δεν είναι εύκολο. Πιστεύω όμως, πώς όταν ένας νέος Ιατρός είναι έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα στον συνάνθρωπό μας, είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας και πάνω απ’ όλα «άνθρωπος», η επιτυχία του είναι δεδομένη.

 

 

ΕΡ. Σύντομα μεταφέρετε την επαγγελματική σας στέγη στη λεωφόρο Φανερωμένης στο Ιατρικό Κέντρο Άγιος Πορφύριος. Μιλήστε μας λίγο αυτό. Ποια η φιλοσοφία πίσω απ’ αυτήν την κίνηση και τι επιδιώκετε να πετύχετε στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην πόλη μας;

ΑΠ. Το Prime Medical Center – Agios Porfirios βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας, κατά μήκος της λεωφόρου Φανερωμένης. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση, ένα έργο τέχνης, που προσφέρει εξειδικευμένη εξωτερική περίθαλψη, με πολλαπλές ιατρικές ειδικότητες,  όλες κάτω από την ίδια στέγη.

Το Ιατρικό Κέντρο Άγιος Πορφύριος θα είναι ένα ολοκληρωμένο Ιατρικό Κέντρο που θα εξυπηρετεί ολόκληρη την κοινότητα της Λάρνακας και τις γύρω περιοχές. Στόχος μας είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο υψηλότερο επίπεδο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως αρμόζει στον Κύπριο πολίτη.

 

ΕΡ. Ποιες ειδικότητες θα προσφέρει το Ιατρικό Κέντρο;

ΑΠ.

Το Prime Medical Center – Agios Porfirios εφαρμόζει τις πιο εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας σε ειδικότητες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν :

  • Ωτορινολαρυγγολογία (ENT) Παίδων-Ενηλίκων, Νευροωτολογία, Ακουολογία
  • Γυναικολογία
  • Ορθοπαιδική Χειρουργική
  • Παιδιατρική
  • Ψυχιατρική
  • Διατροφολογία
  • Κατ ΄οίκον Θεραπεία
  • Μικροβιολογικό Εργαστήριο

 

ΕΡ. Πότε θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του το Ιατρικό Κέντρο;

ΑΠ. Το Ιατρικό Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις επόμενες ημέρες.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »