Γενικά

Διπλή διάκριση για την Τεχνική Σχολή Λάρνακας

Διπλή διάκριση, 3ο Βραβείο και Β΄ Έπαινο, έλαβαν για δύο κατασκευές τους, οι μαθητές  του κλάδου Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμών της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, στο Διαγωνισμό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – ΤΕΚΕ 2017-2018».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Σχολής αναφέρεται ότι τα βραβεία δόθηκαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 13/6/2018 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Προστίθεται ότι «επτά μαθητές του τμήματος των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων ΗΕ2, διακρίθηκαν και απέσπασαν το 3ο Βραβείο  για την κατασκευή ονομάζεται «Αυτοματοποιημένος μηχανισμός πώλησης προϊόντων. Super Market του μέλλοντος!!! Ένα έξυπνο κατάστημα αυτοεξυπηρέτησης». Συγκεκριμένα οι μαθητές προχώρησαν στην κατασκευή ενός «αυτοματοποιημένου Super Market της γειτονιάς», με σκοπό την αυτόματη πώληση προϊόντων στους πελάτες μέσω εύκολων και κατανοητών εντολών που θα δίνονται στον ειδικό χώρο του καταστήματος από το σπίτι τους, μέσω διαδικτύου και με ένα ειδικό, αρκετά εύχρηστο, πρόγραμμα από τα κινητά τους τηλέφωνα».

Ο πελάτης «θα υποβάλλει και θα πληρώνει την παραγγελία του στο κατάστημα και είτε θα πηγαίνει να παίρνει ο ίδιος τα προϊόντα είτε θα του αποστέλλονται στο σπίτι. Για την πετυχημένη σύνδεση της αυτοματοποιημένης κατασκευής με το διαδίκτυο οι μαθητές συνεργάστηκαν και με δύο μαθητές του τμήματος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΘΗΥ2».

Εξάλλου οκτώ μαθητές του τμήματος των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων ΗΕ3 της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας πήραν Β Επαινο για την κατασκευή μιας καινοτόμου εφεύρεσης στη μεταποίηση γεωργικού προϊόντος και πιο συγκεκριμένα των ελιών.  Οι μαθητές κατασκεύασαν ένα «αυτοματοποιημένο μηχάνημα για το τσάκισμα των ελιών» όπου ο ελαιοπαραγωγός τοποθετεί τις ελιές του στον ειδικό υποδοχέα, του μηχανήματος, το οποίο δουλεύει αδιάκοπα, τσακίζοντας τις ελιές εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεδομένου ότι οι ελιές είναι «ένα προϊόν που παράγεται κυρίως στην Κύπρο, η βιομηχανοποίησή του θα ενισχύσει την οικονομία του νησιού, καθώς θα βοηθήσει στην εξαγωγή του προϊόντος, με αποτέλεσμα το προϊόν να διατίθεται στην αγορά πιο εύκολα και πιο φθηνά».

Σημειώνεται ότι την καθοδήγηση των μαθητών για την έρευνα και υλοποίηση των δύο κατασκευών ανέλαβαν καθηγητές της Ηλεκτρολογίας, της Ξυλουργικής και  Επιπλοποιΐας και Φιλόλογο.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »