Γενικά

Δικαστήρια σε υπερωρίες – Θα εκδικάζονται υποθέσεις και το απόγευμα

Απόφαση όπως συνεδριάζουν και τα απογεύματα τα δικαστήρια για τις χιλιάδες αστικές υποθέσεις που εκκρεμούν αποφάσισαν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.
Μετά τη συνάντηση τους αποφασίστηκε όπως προσληφθούν 26 Δικαστές για εκδίκαση των αγωγών οι οποίες έχουν αυξηθεί δραματικά μετά το κούρεμα του 2013. Την ίδια ώρα όμως που δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες για εκδίκαση των υποθέσεων με αποτέλεσμα τα δικαστήρια να συνεδριάζουν και το απόγευμα.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι «να έρθει ο χρόνος της εκδίκασης σε αποδεκτά πλαίσια». Πρέπει είπε, «να ξεκαθαρίσουν όλα μέχρι το 2020 είτε αφορούν παλιές υποθέσεις, είτε τη δημιουργία νέων δικαστηρίων, είτε το διαχωρισμό του Ανωτάτου Δικαστηρίου ή ακόμα του δικαστικού συμβουλίου που θα διορίζει δικαστές».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι οι παλιές υποθέσεις που υπάρχουν καταχωρημένες στα δικαστήρια, αφού εκδικάζονται υποθέσεις του 2011.
ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »