Εκπαίδευση

Διεκδίκησε και εσύ Υποτροφία για σπουδές σε Κύπρο ή εξωτερικό

Στην εποχή που ζούμε οι απαιτήσεις για επαγγελματική κατάρτιση είναι ένα θέμα που απασχολεί τον κάθε νέο που θα πάει για σπουδές. Μετά την επιλογή της σπουδής που θέλει να ακολουθήσει κάποιος, το άλλο πρόβλημα είναι το οικονομικό κόστος.

Το πόσο θα στοιχίσει η διάρκεια μιας σπουδής επηρεάζεται από το σε ποια χώρα θα καταφύγει κάποιος για σπουδές αλλά και το πανεπιστήμιο που θα πάει.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ διάφοροι οργανισμοί κρατικοί και μη εξασφαλίζουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα εξασφαλίζοντάς τους

υποτροφίες.

Για τα δεδομένα της Κύπρου:

  • Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου

Το ΙΚΥΚ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και με άλλους φορείς χορηγεί υποτροφίες όχι μόνο σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και σε αλλοδαπούς για σπουδές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο δημοσιεύονται αρκετά προγράμματα σε μεγάλο αριθμό κλάδων και σε όλα τα επίπεδα σπουδών.

Μπορείτε να Επισκεφτείτε τη σελίδα του εδώ

  • Ίδρυμα Λεβέντη

Το Ίδρυμα Λεβέντη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιδρύματα χορήγησης υποτροφιών αφού χιλιάδες φοιτητές σπουδάζουν κάθε χρόνο με υποτροφία του συγκεκριμένου ιδρύματος χωρίς να υπάρχει ζήτημα βαθμού, υπηκοότητας και χώρας σπουδών.

Διατηρεί μέχρι και σήμερα ένα διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης των ελληνικών σπουδών, ενισχύοντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με τη χορήγηση υποτροφιών, με τη διαρκή συνεισφορά στην ακαδημαϊκή έρευνα αλλά και στην επιστημονική εκδοτική παραγωγή.

Μπορείτε να Επισκεφτείτε τη σελίδα του εδώ

  • Εκκλησία της Κύπρου

Η Εκκλησία της Κύπρου προκηρύσσει κάθε χρόνο μέσω της Αρχιεπισκοπής αρκετά προγράμματα υποτροφιών τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν οι φοιτητές.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες της Αρχιεπισκοπής μπορείτε να τις βρείτε εδώ

  • Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Ο οργανισμός Νεολαίας Κύπρου με το σχέδιο Φοιτητές σε δράση δίνει ένα αριθμό υποτροφιών αφού στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας και της τεκμηρίωσης σε θέματα νεολαίας,  στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους,  στην ενίσχυση της συμμετοχής των φοιτητών και στην ενίσχυση της φοιτητικής επιχειρηματικότητας.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία εδώ


Για υποτροφίες που μπορείτε να διεκδικήσετε σε χώρες του εξωτερικού:

  • Υποτροφίες σε χώρες στην ΕΕ

​Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τη σελίδα της, Η Ευρώπη σου, στο διαδίκτυο αναφέρει διάφορα στοιχεία και συμβουλές για μελλοντικούς φοιτητές. Μέσα από τη σελίδα μπορείτε να βρείτε διαλέγοντας στην επιλογή τη χώρα προτίμησής σας να σας δώσει ότι στοιχεία θέλετε για τις υποτροφίες στη χώρα επιλογής σας.

 

Μπορείτε να Επισκεφτείτε τη σελίδα για να επιλέξετε χώρα εδώ.

Για σπουδές στο εξωτερικό επίσης προσφέρονται υποτροφίες από πρεσβείες που υπάρχουν στη Κύπρο όπως για παράδειγμα για σπουδές στην Ιαπωνία. Πληροφορίες για υποτροφίες στο εξωτερικό μπορείτε να βρείτε και από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.

Για υποτροφίες σε χώρες του εξωτερικού μπορείτε να επισκεφθείτε και αυτούς τους συνδέσμους:

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »