Υγεία

Διαχωρισμό των ποινών για χειροδικία εναντίον των επαγγελματιών Υγείας προωθεί το Υπ. Υγείας

Το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί ο ποινικός κώδικας ώστε να αυξηθούν οι ποινές και να υπάρχει διαχωρισμός της ποινής για όλους όσοι χειροδικούν εναντίον επαγγελματιών Υγείας, συζητήθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας με τον Γενικό Εισαγγελέα, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Γραφείου του Υπουργού  Υγείας  Αναστασία Ανθούση.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Ανθούση και κληθείσα να σχολιάσει το χθεσινό επεισόδιο με την πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος νοσηλευτικού, ιατρικού προσωπικού και μέλους της Αστυνομίας στο Νοσοκομείο Πάφου, ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας  ετοιμάζει κάποιες εισηγήσεις τις οποίες θα υποβάλει στη Βουλή ως τροποποιητικό νομοσχέδιο.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, έχει γίνει και είναι η δρομολόγηση αγοράς υπηρεσιών από ιδιωτική ασφάλεια ώστε να υπάρχει επικουρικό και υποβοηθητικό ρόλο στην αστυνόμευση σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η κ. Ανθούση παραδέχτηκε ότι υπήρχαν κάποια νομικά προβλήματα τα οποία σε συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχουν αρθεί, και λίαν συντόμως θα τοποθετηθούν οι κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Τέλος, ανακοίνωσε πως αναμένεται να γίνει μια διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ώστε να καθοδηγηθούν και οι αστυνομικές αρχές πώς να διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά μέχρι την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου.

Η κ. Ανθούση χαιρέτισε το γεγονός ότι σε συντονισμό με την Αστυνομία για πρώτη φορά έγινε σύλληψη ατόμου που έχει επιδείξει τέτοια συμπεριφορά.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »