Οικονομία

Διαφωνίες με ΕΤΥΚ για σύστημα αμοιβών

Η εισαγωγή του νέου συστήματος κλιμάκων, αναβαθμίσεων και αμοιβών στην Τράπεζα Κύπρου προσκρούει στις διαφωνίες με τη συντεχνία, σύμφωνα με εγκύκλιο του διευθύνοντα συμβούλου Τζον Χούρικαν προς το προσωπικό της Τράπεζας.

Η Τράπεζα, σημειώνει στην ίδια εγκύκλιο, θα συμβάλει και αυτή στην αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων προνοίας των υπαλλήλων της εάν προκύψει πρόοδος στο θέμα της αλλαγής του συστήματος αμοιβών, το οποίο βρίσκεται –μετά από σχετική ενέργεια της ΕΤΥΚ, ενώπιον του υπουργείου Εργασίας.

Ενημερώνει επίσης για τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τη συντεχνία για το προτεινόμενο σύστημα κλιμάκων, αναβαθμίσεων και αμοιβών. Σημειώνει ότι έχει λήξει η μονοετής συλλογική σύμβαση, η οποία συμφωνήθηκε με τη συντεχνία για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν εντός του 2017 την εισαγωγή νέου εκσυγχρονισμένου συστήματος κλιμάκων, αναβαθμίσεων και αμοιβών, το οποίο θα είναι σύμφωνο με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες βαθμίδες και κλίμακες.

Όπως προστίθεται, η τράπεζα διοργάνωσε αριθμό ενημερωτικών παρουσιάσεων τον Νοέμβριο του 2017 και ανακοινώθηκαν οι προτεινόμενες βαθμίδες ανά θέση εργασίας και το μισθολογικό τους εύρος σε όλα τα μέλη του προσωπικού τον Δεκέμβριο του 2017. Η πληροφόρηση αυτή έχει δοθεί και στη συντεχνία στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη μεθοδολογία του νέου συστήματος, οι οποίες λαμβάνουν χώρα πέραν του ενός έτους.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »