Δελτία Τύπου

Διήμερο Μαθητικό Συνέδριο στο Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης: <<Λύνοντας τον Γρίφο της Τεχνολογίας>>

Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης διεξήχθη το 2ο Μαθητικό Συνέδριο του Δημοτικού Σχολείου Βορόκληνης που φέτος είχε ως θέμα την τεχνολογία. Στο συνέδριο συμμετείχαν 250 μαθητές της Δ, Ε, και Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βορόκληνης και εκπρόσωποι των Δημοτικών Σχολείων Λιβαδιών ΚΒ, Ορμήδειας Β, και Αγίου Λαζάρου Α Λάρνακας.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε με μια πρωτότυπη επίδειξη μόδας. Σύρματα, βιντεοκασέτες, cd, τηλέφωνα, πληκτρολόγια και τοδιαδίτυο ήταν οι πρώτες ύλες για το σχεδιασμό υπέροχων φορεμάτων, φανέλων, καπέλων, τσάντων. Τα παιδιά φόρεσαν την τεχνολογία, περπάτησαν με χάρη στην πασαρέλα και εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητά τους.

Ακολούθως η διευθύντρια του σχολείου κυρία Εύη Μπύρου ευχαρίστησε την εκπαιδευτικό – εμπνεύστρια του συνεδρίου κυρία Ήρα Παπαγεωργίου, τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν και τα παιδιά της Ε΄ τάξης για την άψογη διοργάνωση, καθώς και όλους τους ομιλητές που συμμετείχαν. Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης κ. Νεόφυτος Φακοντής, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κυρία Χρυστάλλα Παύλου, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου Μάριος Αντρέου χαιρέτισαν επίσης το συνέδριο.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης κυρία Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου. Στησυνέχεια το προεδρείο, το οποίο αποτελείτο από παιδιά, κάλεσε τους ομιλητές να αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους:

«Καταγραφή σεισμών με εκπαιδευτικό σεισμογράφο»  Υβόνη Παύλου, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Cybersafety – Ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο »Παναγιώτα Χατζηττοφή, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

«Εκπαιδευτική Ρομποτική» ΔημήτρηςΗλιάδης, Πανεπιστήμιο Κύπρου

«Πιάσε το βιβλίο, άσετο ποντίκι ή άσετο ποντίκι, πιάσετο βιβλίο» Νικόλας Αποστολίδης, Χρήστος Γούμενος, παιδιά του σχολείου

«Η ιστορία του τηλεφώνου» Σταύρος Μπούτσης, James Jordan, παιδιά του σχολείου

«Ο κόσμος της Ίζας» Κυριακή Φυσέντζου, Σωτηρούλα Ιωσήφ, Κυριακή Κελίρη, παιδιά του σχολείου

Οι εισηγήσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Όλα τα παιδιά  βίωσαν μια μοναδική εμπειρία αφού είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συνέδριο από τη θέση του ομιλητή, του παρουσιαστή ή του σύνεδρου. Δόθηκε σε όλους φάκελος με τα βιογραφικά των ομιλητών, περιλήψεις των παρουσιάσεων, ερωτηματολόγιο και δώρο ένα χειροποίητο pad για το mouse του υπολογιστή τους.

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα ακόλουθα βιωματικά εργαστήρια:

«Μυστηριώδεις απουσίες – Παιχνίδι με τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας» Άντρια Αγησιλάου, Μάρκος Σουροπέτσης, ΤΕΠΑΚ

«Μελέτη πτώσης αστεροειδών στη γη, με τη χρήση εικονικού εργαστηρίου» Δρ Νικολέττα  Ξενοφώντος, Ελευθερία Παντελή, Πανεπιστήμιο Κύπρου

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο» Παναγιώτα Χατζηττοφή, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Σχετικά νέα

X
Translate »