Γενικά

Δημόσια διαβούλευση με στόχο την ετοιμασία Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας Λάρνακας

Οι πολίτες  μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνθέσουν μαζί με τις Αρμόδιες Αρχές, τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους

«H πόλη για την πόλη» τιτλοφορείται η  πρώτη  δημόσια διαβούλευση που στόχο έχει την ετοιμασία Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας Λάρνακας.

Τη διοργανώνουν ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στις 6μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι πολίτες  μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνθέσουν μαζί  με τους τεχνοκράτες και τις Αρμόδιες Αρχές, τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και ταυτόχρονα το περιβάλλον της πόλης.

Το σχέδιο αφορά την ευρύτερη αστική περιοχή της Λάρνακας.

Η μελέτη, καλύπτει τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών και Δρομολαξιάς – Μενεού, καθώς και τις Κοινότητες Βορόκλινης, Πύλας, Καλού Χωριού, Κιτίου και Περβολιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα γίνει ενημέρωση του Κοινού για τη μεθοδολογία και τα στάδια της Μελέτης.

Στη συνέχεια θα καταγραφούν οι απόψεις και το όραμα των πολιτών σε σχέση με την ποιοτική βελτίωση των τρόπων διακίνησης τους στην πόλη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στόχος είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προώθηση της χρήσης εναλλακτικών προς το αυτοκίνητο μέσων μεταφοράς, αλλά και η ενσωμάτωση των Αρχών της Βιώσιμης Κινητικότητας στους σχεδιασμούς υποδομών και στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης.

Παράλληλα επιδιώκεται η καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου οδικού δικτύου και κυρίως η βελτίωση της κατανομής του οδικού χώρου στα διάφορα μέσα μεταφοράς και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Την εκπόνηση της μελέτης έχει αναλάβει ο Ιταλικός Οίκος ΜΙC του οποίου τα αρχικά σημαίνουν κινητικότητα ως αλυσίδα.

Οι Ιταλοί μελετητές που άρχισαν τη μελέτη από τον περασμένο Ιούνιο,  βρίσκονται σε συνεργασία με τοπικούς κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Η μελέτη θα διαρκέσει 18 μήνες.

Σχετικά νέα

X
Translate »