Breaking News

Εκπαίδευση

Δημοτικό στα 6 και Προδημοτική στα 5 προτείνει το Υπουργείο Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ)

ης Μαρίας Μασουρή

Την σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας εισδοχής των μαθητών στη Δημοτική Εκπαίδευση προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Η πρόταση που θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προνοεί ότι:

  • Σχολικό έτος 2019-2020: Για εγγραφή στην προδημοτική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2019-2020 τα παιδιά θα πρέπει να συμπληρώσουν το τέταρτο έτος της ηλικίας τους και δέκα μήνες. Δηλαδή δυο μήνες περισσότεροι απο το υφιστάμενο σύστημα.Για εγγραφή στο δημοτικό, θα πρέπει να συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους και 10 μήνες.
  • Σχολικό έτος 2020-2021: Για εγγραφή στην προδημοτική εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-2021, τα παιδιά θα πρέπει να συμπληρώσουν το πέμπτο έτος.4 μήνες απο το υφιστάμενο. Για εγγραφή στην πρώτη δημοτικού, το έκτο έτος της ηλικίας τους.

Η πρόταση για φοίτηση μαθητών στη Δημοτική Εκπαίδευση απο την ηλικία των έξι ετών, αποτελεί πάγια θέση των οργανωμένων δασκάλων.

Έρευνες δείχνουν ότι η υποχρεωτική παρατεταμένη παραμονή των παιδιών στην προδημοτική εκπαίδευση επηρεάζει θετικά τα αποτελέσματα στο δημοτικό.

Στην ανάγκη βελτίωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων αναφέρθηκε από το στούντιο του Άλφα, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Χρίστος Χατζηαθανασίου .

Χρίστος Χατζηαθανασίου, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης
Από τις 28 χώρες της ΕΕ οι 17 έχουν ως κατώτατο όριο ηλικίας εισδοχής στην δημοτική εκπαίδευση τα 6 χρόνια. Σε 7 από αυτές το κατώτατο όριο ηλικίας είναι τα 7 χρόνια, και είναι αυτές οι χώρες που ξεχωρίζουν.

Τόνισε παράλληλα ότι η παρούσα πρόταση αποτελεί βελτίωση της αρχικής που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στους εμπλεκόμενους φορείς και πως το Υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί να καταρτίσει ένα σύστημα ανεξέλεγκτο.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »