Έχουμε θέμα

Δεκάδες περιστατικά με παιδιά σε Νοσ.Λ/κας- 1 γιατρός (PICS)

Δεκάδες τα περιστατικά με παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Μόνο σήμερα, μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι το ΤΑΕΠ Πρώτων Βοηθειών επισκέφθηκαν και εξετάσθηκαν πέραν των 80 ασθενών ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές» δηλώνει στο SigmaLive ο μοναδικός γιατρός που βρίσκεται αυτή την ώρα στο ΤΑΕΠ, Βάσος Παντελή.

Μαζί με τον γιατρό βρίσκεται δεύτερη γιατρός η οποία κλήθηκε από το Παλιό Νοσοκομείο, η οποία ωστόσο δεν έχει την εμπειρία των Πρώτων Βοηθειών όπως μας λέει ο δρ.Παντελή.

Τα περιστατικά παιδιών αφορούν κτυπήματα στο κεφάλι κι όχι μόνο, στο σχολείο αλλά και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. «Άλλα παιδιά είναι κτυπημένα με πέτρες, άλλα κτύπησαν απλά..» λέει ο δρ.Παντελή.

Η κατάσταση σαφώς και οφείλεται στην έντονη ανησυχία γονέων και κηδεμόνων μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 10χρονου Σταύρου. Όπως δηλώνει στο SigmaLive ο δρ.Παντελή ένα εκ των περιστατικών που επισκέφθηκαν σήμερα το ΤΑΕΠ και αφορούν παιδί θα μεταφερθεί για προληπτικούς και μόνο λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Σε άλλο παιδί δεν εντοπίστηκε κάτι ανησυχητικό και του έγιναν σημειώνει ο γιατρός όλες οι απαραίτητες ακτινογραφίες καθώς και αξονική τομογραφία.

Η κατάσταση όπως περιγράφουν ασθενείς είναι απερίγραπτη, αφού όπως δηλώνουν στο ΣΙΓΜΑ μερικοί εξ αυτών είναι εκεί απ’ τις 09.50 το πρωί χωρίς να τους έχει δει κανείς. Στρατιώτες και ανήλικα παιδιά βρίσκονται εδώ και ώρα στις Πρώτες Βοήθειες χωρίς να εξυπηρετούνται αφού εκεί βρίσκεται όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω μόλις ένας γιατρός.

Φωτογραφίες από τη δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ Έλενα Λουκά.

Σχετικά νέα

X
Translate »