Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Λάρνακας: Προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες των σταθμευμένων υπό πώληση οχημάτων

Της Άντρης Πογιατζή

Σε επιβολή πρόστιμου στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που βρίσκονται  σταθμευμένα σε σημεία της πόλης και είναι υπό πώληση θα προχωρήσει ο Δήμος Λάρνακας.

Η τοποθέτηση αυτοκινήτων που βρίσκονται υπό πώληση από τους ιδιοκτήτες τους  σε κεντρικά σημεία της πόλης, έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε κεντρικά σημεία , φαινόμενο το οποίο ο Δήμος Λάρνακας θέλει να εξαλείψει.

Συγκεκριμένα ο Δήμος  έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, τοποθετώντας σχετική προειδοποίηση στους ανεμοθώρακες .

Η προειδοποίηση δίνεται σε ιδιοκτήτες όπου το όχημα τους βρίσκεται σε συγκεκριμένη θέση για περισσότερο από τρείς εβδομάδες. Με βάση την προειδοποίηση και σύμφωνα με το Άρθρο 92Α του Περί Δήμων Νόμου,  σε αυτή την περίπτωση το όχημα και χαρακτηρίζεται  ως εγκαταλελειμμένο και τα αυτοκίνητα θα περιέλθουν στην κατοχή του Δήμου. Επίσης αναφέρεται στους ιδιοκτήτες ότι εάν το όχημα τους δεν μετακινηθεί εντός των τεσσάρων εβδομάδων (από τη μέρα που θα πάρουν την προειδοποίηση) τότε το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εξουσία να το θέσει σύμφωνα με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας.

Η παράνομη και αυθαίρετη έκθεση αυτοκινήτων σε δρόμους της πόλης (και της Κύπρου γενικότερα) είναι ένα φαινόμενο για το οποίο έχουν αντιδράσει μέσω των συνδέσμων τους οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις μεταπωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων και η κίνηση του Δήμου Λάρνακας χαρακτηρίζεται ως θετική καθώς έρχεται να αποκαταστήσει μια αδικία εις βάρος των επιχειρηματιών.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε αυτούσια την ανακοίνση του Δήμου Λάρνακας:

Επιμέλεια
Άντρη Πογιατζή 
Δημοσιογράφος 

Σχετικά νέα

X
Translate »