Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Λάρνακας: Εκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων και άλλων ανοικτών χώρων για καθαρισμό τους

Εκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων και άλλων ανοικτών χώρων για καθαρισμό τους απευθύνει ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου καλούνται «όλοι οι  ιδιοκτήτες/κάτοχοι  οικοπέδων και άλλων ανοικτών χώρων μέσα στα δημοτικά όρια Λάρνακας να προβούν μέχρι και τις 29 Απριλίου 2018 στον καθαρισμό τους και να απομακρύνουν χόρτα, ξύλα, κλαδιά, άχρηστα αντικείμενα και άλλες ακαθαρσίες. Η απομάκρυνση των συγκεκριμένων αντικειμένων θα πρέπει να γίνεται σε αδειοδοτημένες μονάδες παραλαβής πράσινων αποβλήτων».

Προστίθεται ότι «για όσους αδυνατούν να καθαρίσουν τα οικόπεδα και άλλους χώρους τους μέχρι  την συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Δήμος  θα διαθέτει ειδικά συνεργεία τα οποία θα αναλαμβάνουν  τον καθαρισμό των αναφερόμενων χώρων και θα χρεώσει τους ιδιοκτήτες/κατόχους  με τα σχετικά έξοδα».

Στην γραπτή ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «εάν ο καθαρισμός από τον ιδιοκτήτη κριθεί μη ικανοποιητικός, το συνεργείο του Δήμου θα προβαίνει σε πλήρη καθαρισμό του οικοπέδου και θα χρεώνει τον ιδιοκτήτη με τα σχετικά έξοδα. Η ευθύνη του καθαρισμού βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, έστω κι αν έχουν τοποθετηθεί άχρηστα υλικά από τρίτους, ενώ όσοι διατηρούν μηχανήματα ή άλλα μεγάλα αντικείμενα, πρέπει να τα μετακινήσουν έγκαιρα για σκοπούς καλύτερου καθαρισμού, διαφορετικά ο Δήμος δεν θα φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή πρόκληση ζημιάς».

Ο Δήμος Λάρνακας «απευθύνει έκκληση προς όλους να συνεργασθούν ούτως ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον τομέα της καθαριότητας  και της ευπρέπειας της πόλης».

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό θα μπορεί να απευθύνει από σήμερα 26 Μαρτίου 2018 στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στα τηλέφωνα 24816539, 24816540, 24816541 και 24816542.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »