Κοινωνία

Δήμος Αθηένου: Καλαθιές με μηνύματα ζωής από παραπληγικούς καλαθοσφαιριστές

Μια μοναδική εμπειρία μέσα από μια διαφορετική καλαθοσφαιρική διοργάνωση, που έστειλε πολλαπλά μηνύματα ζωής, έζησαν χθες εκατοντάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στον Δήμο Αθηένου, καθώς και οι εκπρόσωποι του Γυμνασίου Αθηένου. Στην κλειστή αθλητική αίθουσα “Τάσος Παπαδόπουλος” του Δήμου, καλαθοσφαριστές επέδειξαν τις ικανότητες τους στο άθλημα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και τον σεβασμό των παιδιών θεατών και των δασκάλων τους.

Ήταν, ωστόσο, ένας πολύ διαφορετικός αγώνας καλαθόσφαιρας, καθώς διεξήχθη με τους αθλητές καθήμενους σε αναπηρικά αμαξίδια. Πρωταγωνιστές ήταν οι παραπληγικοί καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα Λεμεσού, Χριστάκης Ιωάννου, Αντρέας Παπαθεοδούλου και Σέργιος Ξυστούρης. Αναμετρήθηκαν με μέλη της κοινοτικής αστυνόμευσης στην Αθηένου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, που κάθησαν και αυτοί συμβολικά πάνω σε τροχοκαθίσματα, προκειμένου να σταλούν τα απαραίτητα συμβολικά μηνύματα ζωής στους αυριανούς δημότες της Αθηένου.

«Είμαστε και εμείς αθλητές, όπως όλοι οι αθλητές καλαθόσφαιρας. Αγωνιζόμαστε στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι,  σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, μοχθούμε για τη νίκη, χαιρόμαστε πάντα τον αγώνα. Όπως κάνουν και αισθάνονται όλοι οι αθλητές, Απλώς, όλα αυτά γίνονται πάνω στο τροχοκάθισμα. Να προσέχετε την υγεία σας. Αλλά και αν ποτέ συμβεί κάτι, να μην τα βάλετε κάτω. Παιδιά, να συνεχίσετε να ζείτε, όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς», ήταν η σύντομη αλλά πολύ περιεκτική σε ουσία ομιλία του ειδικού καλαθοσφαιριστή του Απόλλωνα Χριστάκη Ιωάννου προς τα παιδιά της Αθηένου.

Τα συνεχάρηκε, μάλιστα, θερμά για τον ευγενή σκοπό της χθεσινής κοινωνικής εκδήλωσης, αλλά και για το γεγονός ότι αυτή ήταν αφιερωμένη σε ένα άλλο παιδί. Τον μικρό Θωμά Ζησίμου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό ατύχημα στην γενέτειρα του πριν από μερικά χρόνια. «Δεν ανησυχούμε Θωμά. Ξέρουμε ότι παρακολουθείς τη σημερινή εκδήλωση που γίνεται για σένα. Δεν σε ξεχάσαμε ποτέ, να ξέρεις.

Μας βλέπεις από ψηλά, καθήμενος πάνω σε ένα συννεφάκι», έγραφε το συμβολικό μήνυμα, αφιερωμένο στον Θωμά, που διάβασαν τα παιδάκια του ιδιωτικού νηπιαγωγείου «Παιδική Πολιτεία Νάγια» και το οποίο ετοίμασαν με τη βοήθεια της νηπιαγωγού τους Δέσπως Γαβριηλίδου. Παρόντες στην εκδήλωση, που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό στην Αθηένου, ήταν και οι γονείς του Θωμά Ζησίμου.

Όταν έφτασαν οι παραπληγικοί καλαθοσφαιριστές στο Δημοτικό Σχολείο, Κύκλος Β, οι μικροί μαθητές  τους υποδέχθηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα και μπουκέτα με γαρύφαλλα, ευχαριστώντας τους, που τους τίμησαν με την παρουσία τους. Στη συνέχεια, μαθητές προδημοτικής, δημοτικού και μαζορέτες της Στ3 του Δημοτικού Σχολείου, Κύκλος Β, παρουσίασαν πρόγραμμα επιδείξεων προς τιμήν τους, καταχειροκροτούμενοι από δεκάδες γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Ακολούθως, οι τρεις παραπληγικοί καλαθοσφαιριστές επέδειξαν τις ικανότητες τους στο σκοράρισμα από μεγάλη απόσταση, πετυχαίνοντας καταπληκτικές καλαθιές, που πραγματικά ενθουσίασαν τους μικρούς θεατές που τους παρακολουθούσαν.

Η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, ήταν όταν τα μέλη της κοινοτικής αστυνόμευσης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας κάθησαν συμβολικά πάνω σε τροχοκαθίσματα για να διαγωνισθούν σε αγώνα καλαθόσφαιρας με τους αθλητές του Απόλλωνα. Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, πλούσιο σε φάσεις, θεαματικά καλάθια και αθλητοπρέπεια, οι καλά γυμνασμένοι αθλητές του Απόλλωνα, διέλυσαν  στο σκορ τους απροετοίμαστους αστυνομικούς. «Βλέπετε, όταν υπάρχει η θέληση και η απεριόριστη δύναμη της ψυχής, όλα είναι δυνατά. Έρχεται η νίκη, όσο ακατόρθωτο και αν φαντάζει», είπαν οι τρεις αθλητές στα παιδάκια της Αθηένου, που έσπευσαν να τους συγχαρούν και να τους αγκαλιάσουν μετά τη λήξη του καλαθοσφαιρικού αγώνα.

Τους αθλητές, ευχαρίστησε και ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, τονίζοντας ότι με την παρουσία τους χθες στον Δήμο, χάρισαν μαθήματα ζωής στους αυριανούς δημότες της κωμόπολης.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »