ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιώργος Αναγιωτός : «Η µεγαλύτερη καριέρα ενός ηθοποιού είναι η διάρκεια του…»

Γράφει η Γεωργία Ιωαννίδου

Ο Γιώργος Αναγιωτός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.  Όλοι οι ρόλοι που υποδύθηκε µέχρι σήµερα αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό που δείχνει έµπρακτα την αγάπη προς το πρόσωπο του σε κάθε  του βήµα. Η βράβευση του την περσινή  χρονιά από τα κρατικά  βραβεία του ΘΟΚ για την ερµηνεία του στο   θεατρικό έργο «ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ», ήταν το επιστέγασµα της εξαιρετικής δουλειάς  που κάνει.

Τα όνειρα του δεν έχουν σταµατηµό. Αυτή την φορά προχωρεί  και στην δηµιουργία ενός  Θεατρικού  Εργαστηρίου.

Με τον εξαίρετο αυτό καλλιτέχνη είχαµε µία όµορφη συνοµιλία και είπαµε πολλά και ενδιαφέροντα.

Γεννήθηκε στη Λάρνακα και µεγάλωσε στη Βαβατσινιά. Σε ηλικία 19 ετών βρέθηκε στην Αθήνα για σπουδές και αργότερα συνέχισε να ζει και να δουλεύει εκεί ως ηθοποιός. Το 2012 επιστρέφει στην Κύπρο. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί µε καταξιωµένους σκηνοθέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο όπως, οι  Γιάννης Ιορδανίδης,  Νίκος Χαραλάµπους, Γιάννης Καλαβριανός, Μάριος Μεττής, Λέανδρος Ταλίωτης, Χρίστος Ζάνος, Ανδρέας Αραούζος, Κορίνα Κονταξάκη κ.α. Τηλεοπτικά συνεργάστηκε µε αξιόλογους σκηνοθέτες και πρωταγωνίστησε σε πολλές πετυχηµένες σειρές στον Αντ1(Ελλάδος-Κύπρου), Σιγµα, Mega, Ρικ κ.α.  Το 2016 Βραβεύτηκε από τον Θεατρικό Οργανισµό Κύπρου για την καλύτερη ερµηνεία ανδρικού ρόλου. 

Τα πρώτα ερεθίσµατα σου µε την υποκριτική ποια ήταν;

Τα  ερεθίσµατα µου ως παιδί ήταν οι πρώτες ταινίες  που παρακολουθούσα και θυµάµαι ήµουν τόσο ενθουσιασµένος που µετά από το τέλος  της ταινίας  υποδυόµουν στο σπίτι όλες τις σκηνές δράσης που έβλεπα.

 

 

Το να ακολουθήσεις το επάγγελµα του ηθοποιού υπήρξε όνειρο ζωής ή ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία;

Ήταν «τρέλα» της στιγµής. Μπήκα σε ένα θέατρο ένα απόγευµα, όντας φοιτητής ηλεκτρολογίας και αµέσως κατάλαβα ότι  τίποτα άλλο δεν θα µε γέµιζε πια, παρά µόνο η υποκριτική.

 

 

Οι γονείς σου τι άνθρωποι είναι; Έχουν κάποια σχέση µε την τέχνη; Σε στήριξαν στην επιλογή σου;

Οι γονείς µου είναι γενικά ευαίσθητοι άνθρωποι και ανοιχτόµυαλοι. Αν και δεν έχουν καµία σχέση µε την τέχνη δεν µε απότρεψαν ποτέ  και είναι πάντα στο πλευρό µου.

 

 

Ηθοποιός σηµαίνει φώς;  Όντως στην κυριολεξία έτσι είναι; Πώς το αντιλαµβάνεσαι;

Όλοι οι άνθρωποι  κρύβουν ένα φώς µέσα τους. Ο ηθοποιός έχει την δυνατότητα να προβάλει  το δικό του φώς και αυτή είναι και η µαγεία της τέχνης αυτής.

 

 

Θεωρείσαι ένας από τους πιο πετυχηµένους ηθοποιούς της γενιάς σου. Πως εισπράττεις την αγάπη του κόσµου;

Ο κόσµος είναι ο σηµαντικότερος κριτής σε αυτό το επάγγελµα. Το κοινό έχει την δύναµη να σε ανεβάσει ή να σε κατεβάσει. Εγώ το µόνο που µπορώ να κάνω είναι να είµαι αληθινός, τίποτε άλλο.

 

 

Πως µελετάς αλήθεια ένα ρόλο και πόσο εύκολα ταυτίζεσαι µε αυτό;

Θα µπορούσαµε να µιλάµε µε τις ώρες για αυτό το θέµα! Με δύο λόγια προσαρµόζω τα χαρακτηριστικά του ρόλου σε µένα χωρίς να γίνοµαι µίµος.

 

 

Μίλησε µας για τους διάφορους ρόλους σου στο θέατρο και στην τηλεόραση που αποτέλεσαν σταθµό για την καριέρα σου;

Αναµφίβολα, ξεχωρίζω τον ρόλο στο «ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ» που µου χάρισε και το βραβείο του πρώτου αντρικού ρόλου, στα Κρατικά Βραβεία ΘΟΚ 2016. Στην τηλεόραση θα µπορούσα να πω ότι ο ρόλος µου στη «ΓΑΛΑΤΕΙΑ» είναι  διαφορετικός από τους προηγούµενους ρόλους που είχα υποδυθεί και αυτό αποτελεί πρόκληση για µένα.

 

 

Θέατρο  ή τηλεόραση;

Και τα δύο µε συναρπάζουν. Το θέατρο όµως µου προσφέρει την άµεση επαφή µε το κοινό και αυτό είναι κάτι που συναισθηµατικά µε ολοκληρώνει ως άνθρωπο και ως ηθοποιό.

 

 

Ποια είναι η µεγαλύτερη δυσκολία που αντιµετώπισες στη δουλειά σου;

Αισθάνοµαι τυχερός γιατί είχα την τύχη να συνεργαστώ µε ανθρώπους που εκτιµούσαν την δουλειά  µου και µε αντιµετώπιζαν πάνω από όλα ως καλλιτέχνη.

 

 

Πιστεύεις ότι ένας  ηθοποιός  µπορεί να κάνει µεγάλη καριέρα στην Κύπρο;

Η µεγαλύτερη καριέρα θα είναι η διάρκεια του…

 

 

Που σε βρίσκει η νέα σεζόν;

Τηλεοπτικά στην «ΓΑΛΑΤΕΙΑ»  στο ΣΙΓΜΑ και θεατρικά στο «ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ» που θα ανέβει για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Οκτώβριο στο Θέατρο ∆ιόνυσος.

 

 

Θεατρικό Εργαστήρι Έκφραση, το νέο σου εγχείρηµα, τι σε οδήγησε να προχωρήσεις σε αυτό. Μίλησε µας  για αυτή την νέα σου προσπάθεια;

Είναι πολλοί οι λόγοι που µε ώθησαν σε αυτό. Γενικά µου αρέσει να δηµιουργώ σαν άνθρωπος και να προσφέρω µε όποιο µέσω διαθέτω.  Επίσης, η συναναστροφή µε παιδιά και ανθρώπους που αγαπάνε την τέχνη του θεάτρου, εµένα προσωπικά έχει να µου δώσει πολλά. Οι ερασιτέχνες δίνουν την ψυχή τους χωρίς τον φόβο της έκθεσης  που έχει ένας επαγγελµατίας ηθοποιός πολλές φορές.

 

Το άρθρο δημοσιεύεται στο free press περιοδικό της πόλης μας L.A VOICE, τεύχος 59 το οποίο κάτω μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω.

Σχετικά νέα

X
Translate »