Αναπτυξιακά Έργα

Θεμέλιος λίθος σήμερα για την Α΄φάση της ανάπλασης κεντρικής πλατείας των Λευκάρων

Στις 5μμ θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος για την Α΄φάση της ανάπλασης κεντρικής πλατείας των Λευκάρων.

Τα συμβόλαια είχαν υπογραφεί στις αρχές του μηνός και η κατασκευάστρια εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά αρχίζει από αύριο εντατικές εργασίες προκειμένου η πλατεία του τουριστικού ορεινού Δήμου να παραδοθεί μέχρι την Ανοιξη του επόμενου χρόνου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα κοστίσουν ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους.

Τα έργα θα περιλαμβάνουν τοπιοτέχνηση των χώρων της πλατείας, πεζοδρομοποιήσεις, πλακοστρώσεις, εγκατάσταση ειδικού φωτισμού και υπογειοποίηση υπηρεσιών κοινής οφέλειας. Σε απόσταση 50 περίπου μέτρων από την κεντρική πλατεία έχει απαλλοτριωθεί ανοικτός χώρος, που θα μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης για τους επισκέπτες. Στο μεταξύ σήμερα και αύριο ο Δήμος Λευκάρων φιλοξενεί για ακόμα μια χρονιά την επιτυχημένη διοργάνωση των διεθνών ποδηλατικών αγώνων Cyprus Sunshine Cup. Είναι οι μεγαλύτεροι ποδηλατικοί αγώνες που διοργανώνονται στην Κύπρο με 200 ποδηλάτες Παγκοσμίου φήμης, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »