Breaking News

Αυτοκίνητο

Για πρώτη φορά στην Κύπρο το BMW X2

To ολοκαίνουριο BMW X2 είναι το έκτο συνολικά μοντέλο με τον κωδικό «Χ» στη γκάμα της βαυαρικής εταιρείας. Πρόκειται για ένα μοντέλο που διαθέτει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα Χ της BMW. Διαθέτει μια άκρως δυναμική και νεανική εμφάνιση από όποια γωνιά και να το δεις. Συνδυάζει το στιβαρό προφίλ ενός Χ μοντέλου αλλά και τα χαρακτηριστικά ενός coupe. Οι έντονοι θόλοι των τροχών, οι εντυπωσιακές απολήξεις εξαγωγής και οι τονισμένες ποδιές, η κεκλιμένη γραμμή οροφής αλλά και οι μεγάλοι αεραγωγοί προσδίδουν ένα δυναμικό χαρακτήρα στο όλο σύνολο.

Το μοντέλο, που ήδη βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Χάρ. Πηλακούτας, διαφοροποιείται με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας από την αντιστραμμένη κλασσική μάσκα της εταιρείας ενώ μια ακόμα λεπτομέρεια είναι και η τοποθέτηση του λογοτύπου της μάρκας στις πίσω κολόνες. Με 4.360 mm μήκος, 1.824 mm πλάτος και 1.526 mm ύψος, η Χ2 έχει το ίδιο πλάτος με την Χ1, αλλά 49 mm μικρότερο μήκος και 69 mm χαμηλότερο ύψος ενώ μοιράζονται το ίδιο μεταξόνιο (2.670 mm).

Άνετη χώροι, ποιότητα κατασκευής και τελευταία λέξη της τεχνολογίας συνθέτουν τον εσωτερικό χώρο του Χ2. Διαθέτει μια μεγάλη λίστα επιλογών στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό της. Μεταξύ αυτών και την τελευταία γενιά του BMW ConnectedDrive και την τελευταία έκδοση BMW Connected App. Λειτουργίες όπως Apple CarPlay και μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού προσφέρουν μία συνδεδεμένη εμπειρία οδήγησης. Σημαντικό στοιχείο εξοπλισμού που προσφέρεται αποκλειστικά από την X2 σε αυτή την κατηγορία είναι το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display. Η BMW X2 προσφέρει επίσης τεχνολογίες αιχμής στον τομέα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, όπως το σύστημα Traffic Jam Assistant που ξεκουράζει τον οδηγό σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και το οποίο αποτελεί τμήμα του προαιρετικού Driving Assistant Plus, που περιλαμβάνει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης βασισμένων σε κάμερα.

2

Ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα 470 λίτρα είναι ένας από τους καλύτερους στην κατηγορία, διαθέτοντας και σειρά έξυπνων λύσεων αποθήκευσης.

Αρχικά υπάρχουν διαθέσιμοι τέσσερις κινητήρες ενώ στη συνέχεια θα εφοδιαστεί με περισσότερους κινητήρες από τη γκάμα της BMW. Στη βάση της γκάμας υπάρχει ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1499 κ.εκ με τους 140 ίππους ενώ ακολουθεί η επίσης

βενζινοκίνητη X2 sDrive20i με 192 ίππους. Στη συνέχεια υπάρχουν δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Η X2 xDrive20d diesel με 190 ίππους και X2 xDrive25d diesel με 231 ίππους. Τα δύο τελευταία θα διατίθενται στάνταρ με σύστημα «έξυπνης» τετρακίνησης xDrive και 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ το βενζινοκίνητο μοντέλο φέρει σπορ, 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από την στάνταρ X2, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των X2 M Sport και M Sport X. Η τελευταία συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία από την BMW M και την οικογένεια X.

3

Σχετικά νέα

X
Translate »