Όμορφα της Πόλης

Για πρώτη φορά οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου ‘Άγιος Σπυρίδωνας’ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Για πρώτη φορά φέτος θα παρελάσουν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου ΆγιοςΣπυρίδωνας Λάρνακας. Θα παρελάσουν 20 μαθητές, 2 εκ των οποίων με τροχοκάθισμα

Ήταν μια έντονη επιθυμία και απαίτηση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας, ανέφερε στο ΡΙΚ η Διευθύντρια του σχολείου Δρ Αναστασία Σάββα Γεωργιάδου. Τα παιδιά, ανέφερε, εξασφάλισαν τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης, του Διδασκαλικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Γονέων, μετά και από έγκριση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, αποφασίστηκε όπως ομάδα  παιδιών του σχολείου, να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η Διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς των παιδιών, πιστεύουν σε μια κοινωνία συμμετοχική, χωρίς αποκλεισμούς, που προάγει και διαφυλάττει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, ανέφερε η κυρία Γεωργιάδου.

Το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» στη Λάρνακα, παρέχει εκπαίδευση και θεραπείες σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν στο σχολείο 84 παιδιά, ηλικίας τεσσάρων μέχρι είκοσι ενός ετών από την πόλη και επαρχία της Λάρνακας.

Θα παρελάσουν 20 μαθητές, 2 εκ των οποίων με τροχοκάθισμα, φορώντας την επίσημη στολή του σχολείου- η οποία αποτελείται από μπλε παντελόνι, άσπρο πουκάμισο, μπλε σακάκι με το λογότυπο του σχολείου και πορτοκαλί γραβάτα για τ΄ αγόρια και φουλάρι για τα κορίτσια. θα συνοδεύονται από ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών. Του αγήματος θα ηγούνται τα λάβαρα του κράτους, του έθνους και του σχολείου.

Σχετικά νέα

X
Translate »