Breaking News

Γενικά

Γιατί σήμερα είναι η ιστορικότερη μέρα για το Αερ. Λάρνακας

Ιστορική  η  σημερινή μέρα για το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Θα συμπληρώσει  τον εντυπωσιακό αριθμό των 10 εκατομμυρίων επιβατών, που αποτελεί ορόσημο σε ότι αφορά στις αφίξεις επιβατών. Γύρω στις 10 με 11 το πρωί, αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο ο επιβάτης υπ` αριθμόν 10.000.000.

Σύμφωνα με τη  διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports, οι επιβάτες που διακινήθηκαν μέσω των δύο διεθνών αερολιμένων της χώρας κατά το 2017 ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα κυπριακά ταξιδιωτικά δρώμενα.

Η εκδήλωση για την τελετή υποδοχής του επιβάτη, θα ξεκινήσεις στις 10  το πρωί. Στις 11.30 θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το συμβολικό μέρος της εκδήλωσης της τελετής καταγραφής του επιβάτη υπ’ αριθμόν 10.000.000.

Εξίσου αν όχι περισσότερο εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις των αεροδρομίων, οι οποίες αποτυπώνονται και σε διεθνές επίπεδο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, το αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν τρίτο σε αύξηση επιβατών στην Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκατομμύρια ετησίως!

Στον σχετικό πίνακα του ACI Ευρώπης, το αεροδρόμιο Λάρνακας παρουσίασε ποσοστό αύξησης 22% και 571.926 επιπλέον επιβάτες.

Στο μεταξύ επίσης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στις 11:30πμ, η Tus  Αirways εγκαινιάζει απευθείας πτήση για Ρώμη από τη Λάρνακα. Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των αναχωρήσεων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, για το γεγονός, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »