Αναπτυξιακά Έργα

Βύρας: Ήρθε η ώρα των πράξεων για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου

Αμετάκλητη είναι απαίτηση για άμεση μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, ανέφερε  ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας κατά τη διάρκεια της 2ης πάνδημης συγκέντρωσης ενημέρωσης του κοινού που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο.

 

Α. Βύρας: "Ήρθε η ώρα των πράξεων"

Η ώρα των πράξεων και οχι μόνο των αποφάσεων και των εξαγγελιώνΑμετάκλητη απαίτηση είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη μετακίνηση όλων των Εγκαταστάσεων Αποθήκευσης από το Παραλιακό Μέτωπο της πόλης μας. #Λάρνακα @Andreas Vyras

Posted by Andreas Vyras on Wednesday, May 23, 2018

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των πετρελαιοειδών και αποτελούσε δέσμευση του Δήμου για ενημέρωση του κοινού εντός τριών μηνών από την 1η πάνδημη συνάντηση. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν  και  διατύπωσαν απόψεις και ερωτήματα τα οποία καταγράφηκαν και λήφθηκαν υπόψη για τις μετέπειτα ενέργειες του Δήμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όλες οι εισηγήσεις που ακούστηκαν από τον κόσμο καταγράφηκαν και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, ούτως ώστε να αποτελέσουν παράμετρο και βάση για περαιτέρω ενέργειες. Σύντομα αναμένεται η θέση της Κυβέρνησης μετά από τη μη αποδοχή και υπογραφή του Μνημονίου από τα Δημοτικά Συμβούλια Λάρνακας και Λιβαδιών, ενώ η πόλη θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και κατά πόσο έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες».

Σύντομα «θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για λήψη αποφάσεων σχετικά με το πώς θα προχωρήσει ο Δήμος, με απώτερο σκοπό την επίτευξη του στόχου της μετακίνησης των πετρελαιοειδών και του υγραερίου από τη πόλη», ενώ ο Δήμος δεσμεύτηκε να ενημερώνει «για οποιεσδήποτε εξελίξεις που θα ακολουθήσουν όλους τους εμπλεκομένους και πρωτίστως τους δημότες Λάρνακας και Λιβαδιών».

Σχετικά νέα

X
Translate »