Επιχειρήσεις

Βραβεύθηκαν για την Eταιρική Kοινωνική Ευθύνη τους

Οι 10 βραβευθέντες που απέδειξαν έμπρακτα τη δράση τους

Στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Δρ. Γιώργου Παμπορίδη, πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις προς τις εταιρείες που συνέβαλαν στην καθιέρωση του Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ως θεσμού, και οι οποίες έχουν αποδείξει την έμπρακτη συμμετοχή τους σε δράσεις ΕΚΕ.

Η σελίδα μας παρουσιάζει τις ετιαρείες που εδρεύουν ή διατηρούν καταστήματα στην πόλη μας:

Petrolina (Holdings) Public Ltd
Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας για περισσότερο από μισό αιώνα, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο, εφαρμόζει μια συγκροτημένη πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Η στρατηγική της αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες: κοινωνική αλληλεγγύη, περιβάλλον πολιτισμός – αθλητισμός και εργασιακό περιβάλλον.

McDonald’s 
H McDonald’s™ από την αρχή της δημιουργίας της πορεύεται με επίκεντρο τον άνθρωπο. Πιστή στις αρχές της, όλες οι δράσεις της στοχεύουν στην κοινωνική προσφορά. Η κοινωνική υπευθυνότητα και η ευσυνειδησία είναι συνυφασμένα με την εταιρεία και άρρηκτα συνδεδεμένα με τις αξίες και το όραμά της. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσονται οι ενέργειες που διοργανώνονται, με σημαντικότερη επένδυση το Ronald McDonald House Charities Κύπρου με πρώτο του έργο τη δημιουργία της παιδοκαρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά.

ΟΠΑΠ Κύπρου
H ΟΠΑΠ άρχισε τη λειτουργία της στην Κύπρο το 1969 με το παιχνίδι ΠΡΟΠΟ, εγκαινιάζοντας καινούργια εποχή για τον κυπριακό αθλητισμό. Με την πάροδο του χρόνου προστέθηκαν στη δραστηριότητά της και άλλα παιχνίδια (ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, Π/ΓΚΟΛ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ 5, ΚΙΝΟ), που έδωσαν τη δυνατότητα διεύρυνσης της προσφοράς προς τον τόπο. Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, από την ημέρα ίδρυσής της πριν από 48 χρόνια, με συνέπεια και προσήλωση στηρίζει κάθε αγώνα για τον Αθλητισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Υγεία, και έχει αναδειχθεί σε σημαντικό και συνεπή σύμμαχο της κυπριακής κοινωνίας και πολιτείας.

Alpha Bank Cyprus Ltd
Η κοινωνική υπευθυνότητα αποτελεί μία από σημαντικότερες αρχές λειτουργίας της Alpha Bank Cyprus Ltd. Μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το Περιβάλλον και την Κοινωνία, η Alpha Bank συμμετέχει στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και στην ενίσχυση ιδρυμάτων και φορέων που σχετίζονται με την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η τράπεζα οργανώνει ετησίως την “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank”, για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Τράπεζα Κύπρου
Η Τράπεζα Κύπρου είναι ο μεγαλύτερος τραπεζικός οργανισμός στην Κύπρο και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα, μέσω ενός στρατηγικά μελετημένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεισφέρει στον τομέα της Υγείας και την Παιδείας. Φάρος της κοινωνικής προσφοράς της είναι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το οποίο ιδρύθηκε στη Λευκωσία το 1998, σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι το πρώτο νοσηλευτήριο στην Κύπρο με ποιοτική διαπίστευση από τον CHKS, το μεγαλύτερο οργανισμό διαπίστευσης νοσοκομείων στην Ευρώπη. Τον τελευταίο χρόνο, περισσότεροι από 5.000 νέοι ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ενώ το σύνολο των ασθενών από το 1998, ξεπερνά τις 37.000.

ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Για τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί διαχρονική αξία με σταθερές και καθημερινές δράσεις. Η προσφορά και η διασφάλιση της εμπιστοσύνης μεταξύ της εταιρείας και της κυπριακής κοινωνίας βρίσκονται στις προτεραιότητες των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Στόχος είναι η ενίσχυση του συνόλου της κοινωνίας και η συμβολή σε κάθε κοινωνικό ιστό που χρήζει βοήθειας. Έτσι, η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρέχεται μέσα από ένα στρατηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες στηρίζονται κοινωφελείς οργανισμοί και συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη.

Δείτε τις υπόλοιπες εταιρείες στο INBUSINESSNEWS.COM

Σχετικά νέα

X
Translate »