Going out

Βρήκαμε ένα μαγαζί στη Χοιροκοιτία που φτιάχνει μαύρη, πράσινη και κόκκινη βάφλα

Ένα μικρό μαγαζάκι-θησαυρός γεύσεων σε ένα μικρό γραφικό και ιστορικό χωριουδάκι της Κύπρου που πρέπει να επισκεφτείς 

Ανακαλύπτουμε την Κύπρο καθημερινά και ξετρυπώνουμε μέρη και στέκια εκεί που δεν το περιμένεις. Αγαπάμε ιδιαίτερα την κυπριακή ύπαιθρο και χαιρόμαστε να βλέπουμε μικρά χωριουδάκια να αποκτούν αξιόλογες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μαγαζιά τα οποία γίνονται ένας λόγος για να τα επισκεφτείς.

Μ’ία τέτοια κοινότητα είναι και η Χοιροκοιτία η οποία συνεχίζει να αλλάζει και αυτό οφείλεται στη δραστήρια και δημιουργική Δέσποινα Χριστοφόρου που βάλθηκε με μεγάλο ζήλο να αλλάξει τη μέχρι πρόσφατα άγνωστη για όλους μας Χοιροκοιτία την οποία οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο για τον σπουδαίας ιστορικής σημασίας Νεολιθικο οικισμό της.

Μετά το κατάστημα με τα παραδοσιακά προϊόντα, το Αλλόκοτο Καφέ, τα εργαστήρια της Ρήγαινας και τον ελαιόμυλο του παππού Σταυρινού η Χοιροκοιτία απέκτησε και κάτι ακόμη πολύ δελεαστικό.

Ένα νέο στέκι το οποίο στήθηκα πρόσφατα στο χωριό, μια παγωταρία-κρεπερι που ακούει στο όνομα Doctor Ice.

Το Doctor Ice πήρε το όνομά του από το χώρο όπου για χρόνια στεγαζόταν το ιστορικό ιατρείο της κοινότητας και πρόσφατα ανακαινίστηκε για να στεγάσει τη παγωταρια του χωριού, η οποία προσφέρει φρέσκους χυμούς φρούτων ή λαχανικών της περιοχής, φρέσκα γλυκά, παγωτά, κρέπα και βαφλα από δική τους συνταγή αποκλειστικά.

Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα χώρο ζεστό και με πάντρεμα του παλιού με το σύγχρονο.

Εδώ, λοιπόν, ανακαλύψαμε τη μαύρη, την κόκκινη και την πράσινη βαφλα που είναι επινόηση και παρασκευή του καταστήματος. Όλες με φυτικές χρωστικές ουσίες.

Κόκκινη από φράουλα και παντζάρια, η πράσινη από δυόσμο και σέλινο και η μαύρη από χαρούπι και βαβάτσινο

Σημείωσε πως το μαγαζί φτιάχνει και τη δική του πραλίνα από χαρούπι.

Το μαγαζί θα το βρεις στο κέντρο της Χοιροκοιτίας. Τηλ 95117000.

Σχετικά νέα

X
Translate »