Γενικά

Βετεράνος Αστυνόμος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας τιμήθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Βετεράνος Αστυνόμος Α των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης, τιμήθηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «στον Αστυνόμο Ανδρέα Πιτσιλλίδη απονεμήθηκε το Αστυνομικό Μετάλλιο του Υπερπόντιου Εδάφους στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας. Το βραβείο, που ήταν το μοναδικό του είδους που απονεμήθηκε φέτος σε όλα τα υπερπόντια εδάφη, αναγνωρίζει τις τρεις δεκαετίες «αξιοπρεπούς υπηρεσίας» του Αστυνόμου Πιτσιλλίδη μετά την ένταξή του στη Δύναμη το 1987».

Προστίθεται ότι «στην ηλικία των 52 χρόνων ο κ. Πιτσιλλίδης ανελίχθηκε έχοντας υπηρετήσει σε πολλές διαφορετικές θέσεις τόσο στη Δεκέλεια όσο και στην Επισκοπή και το Ακρωτήρι. Στον Αστυνόμο έχουν ήδη απονεμηθεί πέντε Επαινοι από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ένας Έπαινος από τον Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων (CBF) για εξαίρετη αστυνομική δουλειά».

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση «ο Αστυνόμος Πιτσιλλίδης ανέφερε πως η βράβευση ήταν μεγάλη η έκπληξη για μένα και αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Πάντα πίστευα ότι αν δουλέψεις σκληρά οι προσπάθειές σου θα αναγνωριστούν και η απονομή αυτού του βραβείου είναι η απόδειξη» είπε, πρόσθεσε πως αισθάνεται «πολύ προνομιούχος» που λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο και σημείωσε ότι «το γεγονός ότι η αλυσίδα Διοίκησης αισθάνεται ότι το αξίζω, το καθιστά πολύ ξεχωριστό».

Ανέφερε ακόμα ότι «πάντοτε ένοιωθα πως θα μπορούσα να εργαστώ για να βοηθήσω στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας και η ιδέα να είμαι αστυνομικός πραγματικά μου φαινόταν ελκυστική όταν ξεκίνησα, γιατί θα μου επέτρεπε να εργαστώ για την επίτευξη αυτού του στόχου. Θεωρώ πως το να είναι κάποιος αστυνομικός είναι μια σπουδαία δουλειά και για μένα ήταν ελκυστικό να εργάζομαι και να εφαρμόζω ένα δίκαιο κώδικα δεοντολογίας με ακεραιότητα και με σωστές αρχές και αξίες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως «ο κ. Πιτσιλλίδης είπε πως έχουμε  δημιουργήσει πολύ στενές σχέσεις με τις Κοινότητες τις οποίες υπηρετούμε και αυτό όχι μόνο έχει διευκολύνει τη δουλειά μας, αλλά την έχει κάνει πιο επιτυχημένη. Ως αστυνομική δύναμη έχουμε αναπτυχθεί επαγγελματικά και εξελιχθήκαμε σημαντικά προς το καλύτερο» είπε και σημείωσε πως «τα επαγγελματικά μου πρότυπα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Εξακολουθώ να πιστεύω στις σωστές αρχές και αξίες που με έκαναν να εγγραφώ στην Αστυνομία πριν από 30 χρόνια και θεωρώ ότι συνεχίζουν να είναι τόσο σχετικές και σημαντικές όσο ήταν πάντοτε»

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »