Εκπαίδευση

Βγαίνουν στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τις προτάσεις με τις οποίες η Κυβέρνηση και δη ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης, στοχεύουν στον εξορθολογισμό  του τομέα της Παιδείας στη βάση σχετικών συστάσεων του Γενικού Ελεγκτή.
Οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 9:30 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΠΟΕΔ και από εκεί θα πορευτούν στην συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας όπου και θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, έχουν εξαγγείλει σειρά μέτρων μη αποκλειόμενων και των απεργιών με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, ενώ εμφανίζονται αποφασισμένες να τραβήξουν την αντιπαράθεση τους με το Υπουργείο Παιδείας στα άκρα.
Χθες στο πλαίσιο κοινής Διάσκεψης Τύπου που παράθεσαν οι ηγεσίες των τριών συντεχνιών μολονότι τάχθηκαν υπέρ του ορθολογισμού επανέλαβα την έντονη διαφωνία τους με τις δρομολογούμενες από πλευράς Κυβέρνησης αποφάσεις και ζήτησαν επιτακτικά την απόσυρση τους.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, απέστειλε χθες επιστολή στις συνδικαλιστικές οργανώσει καλώντας τες σε διάλογο.
Ωστόσο, οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών θέτουν ως προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον Υπουργό Παιδείας την απόσυρση των προτάσεων που προωθεί με παράλληλη απόσυρση των δικών τους μέτρων που έχουν εξαγγείλει.

Σχετικά νέα

X
Translate »