Πολιτιστικά

Βασίλισσα της γιορτής του Κατακλυσμού και φέτος η πόλη μας!

Το σκήπτρο της ως Βασίλισσα της γιορτής του Κατακλυσμού εξακολουθεί να κρατεί γερά η Λάρνακα, όπου χθες βράδυ στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων είχε γίνει το αδιαχώρητο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150 χιλ ντόπιοι και ξένοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Δήμου Λάρνακας για τον Κατακλυσμό.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εκπροσώπου του Δήμου Λάρνακας, στις πέντε ημέρες που διαρκούν οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού αναμένεται να επισκεφθούν τη Λάρνακα πάνω από μισό εκατομμύριο ντόπιων και επισκεπτών.

Οι χθεσινές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μεγάλη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου και της ορχήστρας του που απογείωσε το κοινό με παλιές και νέες του επιτυχίες. Είχαν προηγηθεί οι παραδοσιακοί διαγωνισμοί αυλού και μπάλου, αναπαράσταση του κυπριακού γάμου, εντυπωσιακοί χοροί των ποτηριών.

Παραδοσιακοί χοροί υπήρχαν τόσο στην Κεντρική εξέδρα όσο και στην εξέδρα της Πλατείας Ευρώπης. Χθες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού και το φεστιβάλ παιδιού στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, από την Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού, την οποία χαιρέτισαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκαύη Κουκουμά και η Πρόεδρος των Παιδοβουλευτών Λάρνακας Κωνσταντίνα Ματθαίου. Συμμετείχε μεταξύ άλλων και το παιδικό σχήμα του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Λάρνακας.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, παιδικό θέατρο και θέατρο σκιών, ενώ υπήρχαν εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμεικής. Τα ναυτικά αθλήματα διεξάγονται τόσο στ’ ανοικτά του κόλπου της Λάρνακας όσο και στο Κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου.

Στα γήπεδα Μπιτς βόλεϊ, στην παραλία των Φοινικούδων πραγματοποιήθηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ 2017 και παράλληλα διεξήχθη Σκακιστικό Τουρνουά Μπλίτζ, που πραγματοποιείται επίσης στο πλαίσιο των εορτασμών του Κατακλυσμού, και φιλοξένησε για ακόμη μια χρονιά τους καλύτερους σκακιστές του νησιού μας.

Οι εκδηλώσεις της γιορτής του Κατακλυσμού θα κορυφωθούν απόψε με συναυλία του Σταύρου Κωνσταντίνου. Οι εκδηλώσεις το απόγευμα θα αρχίσουν με τον διαγωνισμό παιδιών, στο Ελληνικό τραγούδι.

Σχετικά νέα

X
Translate »