Τουρισμός

Α.Νεοφύτου: Χρονιά ρεκόρ το 2017 αφού 3,7 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Κύπρο

Το Αεροδρόμιο Λάρνακας, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «παρ’ όλο που η Κύπρος ήταν ένας τουριστικός προορισμός για δεκαετίες οι υποδομές στους χώρους των αεροδρομίων δεν τιμούσαν τη χώρα. Λήφθηκαν οι σωστές αποφάσεις και για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το μοντέλο του BOT  και ουσιαστικά ιδιωτικοποιήθηκε η διαχείριση των αεροδρομίων με την ιδιοκτησία να παραμένει στο κράτος» είπε και σημείωσε πως «τα αποτελέσματα είναι πως έχουν επενδυθεί 750 εκατομμύρια ευρώ, η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο μέχρι σήμερα χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα σεντ ο Κύπριος φορολογούμενος και έχουμε αεροδρόμια που αισθανόμαστε περήφανοι, είναι η πιο σωστή βιτρίνα του τόπου μας για τα εκατομμύρια των επισκεπτών».

Ανέφερε ακόμα ότι «το κράτος έχει έσοδα και οι πολίτες και οι επιβάτες, Κύπριοι και ξένοι, εξυπηρετούνται με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα στηρίζεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του τόπου μας, η τουριστική βιομηχανία, ενώ το 2017 ήταν μια χρονιά ρεκόρ αφού 3,7 εκατομμύρια τουρίστες» επισκέφθηκαν την Κύπρο και ταυτόχρονα ήταν «μια χρονιά ρεκόρ για τα κυπριακά αεροδρόμια που είχαν 10,3 εκατομμύρια διακινήσεις, εισερχομένων και εξερχομένων».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα πως «όλοι μαζί μπορούμε για το καλύτερο   σε όλους τους τομείς» και σημείωσε πως τα κλειδιά των επιτυχιών ήταν η ύπαρξη σύγχρονων αεροδρομίων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό και τις  αεροπορικές εταιρείες, η ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με άλλους προορισμούς που έγινε με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενώ ως αποτέλεσμα των κινήτρων που έδωσε αυτή η κυβέρνηση, η ξενοδοχειακή βιομηχανία απέκτησε επιπρόσθετες κλίνες.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα κίνητρα προς την οικονομία και η συνεργασία φέρνουν εξαίρετα αποτελέσματα, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν είμαστε ικανοποιημένοι, θέλουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μπορούμε το 2018 να πλησιάσουμε τα 11 εκατομμύρια επιβατών και να ξεπεράσουμε τα 4 εκατομμύρια τουρίστες. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ακόμα καλύτερη την Κύπρο μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «τα αεροδρόμια λειτούργησαν από την πρώτη ημέρα εργασίας τους χωρίς το παραμικρό πρόβλημα», πρόσθεσε πως οι πρόωρες αφυπηρετήσεις προσωπικού «φόρτωσαν την Κοινοπραξία με 10 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις», είπε ότι δεν δόθηκαν ποτέ τέτοιου ύψους αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που ήθελαν οικειοθελώς να αποχωρήσουν και σημείωσε πως «σήμερα στα αεροδρόμια το σύνολο των εργαζομένων είναι πολύ περισσότεροι απ’ ότι οι εργαζόμενοι όταν ο αερολιμένας ήταν κρατικός.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »