Αναπτυξιακά Έργα

Α. Βύρας: Μεγάλη κινητικότητα για νέες αναπτύξεις στη Λάρνακα

Συνέντευξη του νέου Δημάρχου για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα που προωθούνται στην πόλη του Ζηνωνα. 

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Την αισιοδοξία ότι η Λάρνακα μπαίνει  σταδιακά σε τροχιά ανάπτυξης εκφράζει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της πόλης. Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, ο Ανδρέας Βύρας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Λάρνακα δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να καταγράψει την ανάπτυξη που πέτυχαν άλλες πόλεις της Κύπρου, ενώ επισημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε ότι αφορά αιτήσεις ιδιωτών για νέες αναπτύξεις. Παράλληλα, αναφέρεται στα έργα πέραν των €25 εκατ. που προωθούνται από πλευράς του Δήμου.

Ο Ανδρέας Βύρας απαντά και για τις δύο αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για κατασκευή εμπορικών κέντρων στη Λάρνακα, ενώ προτείνει αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να μην επηρεαστούν άλλες εμπορικές περιοχές της πόλης. Την ίδια ώρα, αναλύει τις σκέψεις του για μετατροπή του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας σε airport hotel και για το «ναυάγιο Κίμων».

Για ποιους λόγους η Λάρνακα δεν κατάφερε να πετύχει την ανάπτυξη που πέτυχαν άλλες πόλεις;  
Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Κύπρο τα τελευταία χρόνια είχε δυσμενή επίδραση στην ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα. Έχω την άποψη ότι η κρίση επηρέασε όλες τις πόλεις και περιοχές της Κύπρου σε παρόμοια επίπεδα. Παρόλη όμως την οικονομική στενότητα, τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στη Λάρνακα μεγάλα δημόσια έργα, όπως τα πολεοδομικά έργα της ανάπλασης της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη με κόστος 9 εκ., της ανάπλασης της πλατείας Παλλάς με κόστος 1 εκ. , της ανάπλασης της Πιαλέ Πασά που συγχρηματοδοτήθηκε από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κόστος 10 εκ. καθώς και το δημόσιο έργο της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με κόστος 21 εκ.

Στον αντίποδα όμως υπάρχουν και Δημόσια Έργα των οποίων την υλοποίηση ζητά επιτακτικά ο Δήμος για πολλά χρόνια χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα προωθηθεί από τις κρατικές υπηρεσίες, όπως ο δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας, η 2η φάση της επέκτασης της Λεωφόρου Αλ. Παναγούλη, η απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών , η κατασκευή του Περιβαλλοντικού Κέντρου στην Αλυκή, η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής  κ.α.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές αναπτύξεις υπήρξε κάμψη τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικής δυσπραγίας αλλά και λόγω περιορισμών που επιβάλλονται στην ανάπτυξη μεγάλης περιοχής της πόλης από την οδηγία SEVESO. Παρά ταύτα υπήρξαν σημαντικές ιδιωτικές αναπτύξεις τα τελευταία χρόνια, όπως ξενοδοχεία  τύπου city hotels, υπεραγορές, και αρκετές οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις.

Τα δρομολογούμενα έργα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο InBusiness.com 

Σχετικά νέα

X
Translate »