Έχουμε θέμα

Α. Βύρας : ” Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο θα βγουν οι προσφορές για την περιοχή του Άη Γιάννη”

Μεγάλο το πρόβλημα και συνάμα ιδιόμορφο για την περιοχή του Άη Γιάννη, σχετικά με την προκήρυξη προσφοράς για την έναρξη των διαδικασιών συντήρησης, καθώς τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για βρεθεί λύση είναι αρκετά,  αν και όσον αφορά την ενορία  για πρώτη φορά υπάρχουν λεφτά στον προυπολογισμό για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δήμαρχου της πόλης κ. Ανδρέα Βύρα.

Συγκεκριμένα, προκαλούνται εκκρεμότητες με την εγκατάσταση υπηρεσιών , καθώς λόγω των αρχαίων που βρίσκονται στην περιοχή προσπαθούν να βρουν εναλλακτική λύση, ούτως ώστε  οι υπηρεσίες να γίνουν υπέργειες.  Το ζήτημα στην περίπτωση αυτή είναι ο κίνδυνος οι υπηρεσίες να μην γίνουν υπέργειες, γεγονός που η κυβέρνηση δεν έχει βρει λύση ακόμη.

Σε συνάντηση που ορίστηκε αυτό τον μήνα μεταξύ Δήμου Λάρνακας ,Τμήματος Αρχαιοτήτων και των Υπηρεσιών θα κατέληγαν στο πως θα προχωρήσει η συγκεκριμένη περιοχή, καθώς το αποχετευτικό σύστημα, επίσης δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω εξεύρεσης αρχαίων.

Ο Δήμος Λάρνακας προσπαθεί να αποφύγει τα οποιαδήποτε προβλήματα και προβαίνει σε εισηγήσεις  για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες , ενώ σύμφωνα με το κ. Βύρα, όπως ανέφερε, είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα βγουν οι προσφορές για την περιοχή του Άι – Γιάννη.

Μέχρι τέλος του χρόνου, όπως τόνισε  θα έχει λυθεί το πρόβλημα, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται και δουλεύει το θέμα, ενώ αυτή τη στιγμή και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, αλλά και το Τμήμα υπηρεσιών εργάζονται και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής της Λάρνακας, καθώς και των τεχνικών  προβλημάτων που εμφανίζονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα υφίσταται  το περιθώριο ξεκάθαρης λύσης, καθώς το  υφιστάμενο Yπουργείο μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα βγάλει ορισμένη απόφαση για τις διαδικασίες  που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »