Αναπτυξιακά Έργα

Α. Βύρας : “Ή τα διυλιστήρια θα μείνουν ή η πόλη και τα δυο δεν γίνεται”

Της Νίκης Μιχαήλ

Σε συνέντευξη που παρέθεσε ο Δήμαρχος της πόλης μας στην εκπομπή του Sigma Tv “Μεσημέρι και Κάτι“, μίλησε για τα διάφορα έργα που γίνονται στην πόλη και γι’ αυτά πρόκειται να υλοποιηθούν. Συγκεκριμένα, όμως περισσότερη έμφαση στην συζήτηση δόθηκε στα έργα που αφορούν την Μαρίνα Λάρνακας και την μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου.

Όσον αφορά την Μαρίνα Λάρνακας ο κ. Βύρας αναφέρθηκε στις διαδικασίες που τρέχουν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε εφαρμογή. Μάλιστα, ο ίδιος βεβαίωσε ότι “Αυτό που θέλω να πω για το λιμάνι είναι ότι θα διασφαλίσουμε και δεν θα είναι η αντίδραση μας όπως άλλες φορές , ιδιαίτερα αν προκύψουν νέα προβλήματα και αν δεν προχωρήσει και πάρει τέλος αυτή η διαδικασία εντός  Μαρτίου, όπου πρέπει να γίνουν οι τελικές προσφορές από τις εταιρείες  ως τον Ιούνιο και να ανατεθεί το έργο σε συγκεκριμένη εταιρεία”.

Στο θέμα που αφορούσε τις πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου, ο Δήμαρχος εμφανίστηκε απογοητευμένος, αλλά παράλληλα και αποφασισμένος να προβεί η πόλη σε κινητοποιήσεις,  καθώς ανέφερε ότι  “Με τις δεξαμενές είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι με τις εξελίξεις , ενώ έγινε δουλεία , δόθηκε ο χώρος στις ιδιωτικές εταιρείες και έγιναν κάποιοι αρχικοί σχεδιασμοί , με την πρώτη ευκαιρία κάποιες εταιρείες αλλάζουν πλάνα. Στις κρατικές υπηρεσίες δεν υπάρχει ένας συντονισμός , δεν υπάρχει ξεκαθάρισμα για πολλά θέματα που έπρεπε να κάνουν οι κρατικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ¨κρυφτό” από την μια οι εταιρείες από την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες”.

Ωστόσο, διαμήνυσε ότι “Ο τελικός στόχος είναι ένας και δεδομένος, για μας στην πόλη δεν υπάρχει το θέμα ότι οι δεξαμενές θα μείνουν στην πόλη, θα μείνουν ή οι δεξαμενές ή η πόλη θα μείνει και τα δύο μαζί είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον ότι  αυτό το πράγμα δεν θα το ανεχτώ”.

Συμπλήρωσε ότι αν και μέσα σε ένα χρόνο έγιναν αρκετές συναντήσεις και ενώ πήγε να προχωρήσει το θέμα, έμεινε κάπου πάλι σε στασιμότητα και τόνισε ιδιαίτερα ότι  θα αντιδράσουν δυναμικά , με  κινητοποιήσεις και ότι άλλο αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς, δεν πρόκειται να συνεχίσουν να παρακολουθούν αυτή την κατάσταση όπως συνεχίζεται σήμερα με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος , ανέφερε ότι όλοι οι δημότες θα κλιθούν  σε μια συγκέντρωση, μια παν δημοτική απεργία όπου θα κλείσουν ακόμη και δρόμοι για να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι κάπου αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει με τον Δήμο της Λάρνακας να παίρνει πλέον το θέμα στα χέρια του.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο πιο κάτω βίντεο:

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

Σχετικά νέα

X
Translate »