Οικονομία

Λάρνακα: Τις πιο φθηνές και πιο ακριβές υπεραγορές καταδεικνύει έρευνα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή

Την ολοκλήρωση νέας μεγάλης έρευνας με συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης που ίσχυαν στις 2 Οκτωβρίου στις μεγάλες υπεραγορές σε όλες τις επαρχίες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Τόσο για τις άλλες επαρχίες όσο και για τη Λάρνακα η έρευνα αφορούσε μεγάλες υπεραγορές και για την συγκριτική αξιολόγηση των υπεραγορών σε επαρχιακό επίπεδο, η Υπηρεσία έχει επιλέξει  τα κοινά προϊόντα, τα οποία είναι αυτά που πωλούνται ταυτόχρονα στις μεγάλες υπεραγορές που παρακολουθεί η Υπηρεσία ανά επαρχία.

Ποιες είναι οι πιο φθηνές και οι ακριβότερες υπεραγορές στην επαρχία Λάρνακας

Στην επαρχία Λάρνακας με βάση συνολικό κόστος 154 κοινών προϊόντων, η φθηνότερη ήταν η Υπεραγορά Στέλιος με κόστος €362,62 δεύτερη σε σειρά η υπεραγορά Σκλαβενίτης με κόστος €402,66 , με μικρή διαφορά ακουλουθούν οι υπεραγορές Μετρό με κόστος €407,46  και η ακριβότερη η Υπεραγορά Άλφα Μέγα με κόστος €412,36.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της καλύτερης πληροφόρησης των καταναλωτών.

Για να δείτε και τα στοιχεία των υπόλοιπων επαρχιών αποταθείτε στο πιο κάτω σύνδεσμο:

http://www.offsite.com.cy/articles/eidiseis/topika/229830-aytes-einai-oi-pio-fthines-kai-oi-akrivoteres-yperagores-se-kathe

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »