Breaking News

Ταξίδι

Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες πόλεις του κόσμου

Πρόσφατα, πάνω από 400 χιλιάδες αναγνώστες του ταξιδιωτικού cntraveler ψήφισαν τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2018. Η συμμετοχή, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν δύο λίστες, μια με τις μικρότερες πόλεις και μια με τις μεγαλύτερες. Να σημειώσουμε ότι η Αθήνα, με την Ακρόπολη και την Αρχαία της Αγορά, τα Εξάρχεια, τον Λυκαβηττό και το Πολιτιστικό Κέντρο ΙΣΝ βρίσκεται στην 18η θέση, μια θέση πιο ψηλά από τη Ρώμη και μια θέση πριν την Κωνσταντινούπολη.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Top 5 μικρών πόλεων
San Miguell de Allende, Μεξικό

Πολλοί τη θεωρούν μια από σας πιο όμορφες πόλεις του Μεξικού και σίγουρα όχι άδικα, με τις πράσινες αυλές της, τα στενά πέτρινα δρομάκια και το ιστορικό της κέντρο, όπου υψώνεται ο ροζ πύργος Gothic Parroquia του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Βρίσκεται βορειανατολικά του Μέξικο Σίτι, στα 265 χιλιόμετρα και από το 2008 ανήκει στη λίστα της Unesco με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Μια πόλη που έχει γίνει διάσημη από τον Μότσαρτ και αποτελεί το πιο τουριστικό μέρος σας Αυστρίας μετά τη Βιέννη. Χωρίζεται από τον ποταμό Salzach, με την πεζοδρομημένη παλιά πόληνα βρίσκεται στην αριστερή όχθη και την πόλη του 19ου αιώνα στη δεξιά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μπίρα σαν ντόπιοι στο bräustübl zu mülln.

Λουκέρνη, Ελβετία
Με τις σκεπαστές της γέφυρες, τα κτίρια-πύργους και την πολύχρωμη Παλιά Πόλη, η Λουκέρνη δεν λείπει εύκολα από τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου. Αποτελεί καλή βάση για όσους θέλουν να επισκεφτούν τις ελβετικές Άλπεις, οι οποίες είναι ορατές από την πόλη και αν βρεθείτε εκεί, αξίζει να περπατήσετε στην παλιότερη σκεπαστή γέφυρα της Ευρώπης, την Kapellbrucke και να ξαποστάσετε με μια μπίρα στο Rathaus Brauerei.

Βασιλεία, Ελβετία
Αν και αποτελεί ένα από τα οικονομικά κέντρα της χώρας, η Βασιλεία, στις όχθες του Ρήνου, μοιάζει πιο πολύ παραμυθένια, παρά εμπορικό κέντρο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην Παλιά της Πόλη με τα πέτρινα δρομάκια, τον γραφικό καθεδρικό την αγορά και το σιντριβάνι. Αποτελεί επίσης και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελβετίας με πολύ σημαντικά μουσεία, θέατρα και ορχήστρες.

Κολωνία, Γερμανία
Την επισκιάζει το Βερολίνο και το Μόναχο, αλλά αυτή η πόλη των 2 χιλιάδων ετών στις όχθες του Ρήνου έχει τους δικούς της φανατικούς ταξιδιώτες. Η γοτθική αρχιτεκτονική της, οι ρωμανικού ρυθμού εκκλησίες της, τα φεστιβάλ, το Μουσείο Ludwig με τις πιο σημαντικές συλλογές μοντέρνας τέχνης στην Ευρώπη είναι μερικά από τα πράγματα που θα σας εντυπωσιάσουν εκεί.

Top 5 μεγάλων πόλεων
Τόκιο, Ιαπωνία

Ξανά στην κορυφή των καλύτερων πόλεων του κόσμου, το Τόκιο συγκλονίζει κυρίως με τις αντιθέσεις του: υπερσύγχρονοι ουρανοξύστες, ανάμεσα σε ήρεμους ναούς και ένα πολύ ιδιαίτερο street style με μια ατμόσφαιρα παλιότερων αιώνων. Και για τους λάτρεις της γαστρονομίας, το Τόκιο μετρά τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο.

Kιότο, Ιαπωνία
Αν και αποτελεί μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Ιαπωνίας, μετά τον σεισμό του 2011 έχει αναγεννηθεί. Πολλοί καλλιτέχνες μετακόμισαν εκεί, φέρνοντας ενέργεια στο μέρος, ενώ κι εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια βραβευμένα με Michelin.

Μελβούρνη, Αυστραλία
Στυλάτη, με εκπληκτική καλλιτεχνική σκηνή και με ελεύθερο πνεύμα, η Μελβούρνη έχει όλα όσα ζητά κάποιος σε μια πόλη, ειδικά αν ασχολείται με τη Σύγχρονη Τέχνη. Το Gertrude Contemporaryείναι σίγουρη στάση, όπως επίσης και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Heide.

Βιέννη Αυστρία
Αρτιστίκ, πλούσια σε ιδρύματα πολιτισμού και μουσικής και ταυτόχρονα πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, η Βιέννη είναι η πόλη που θα επισκεφτεί κάποιος εύκολα τέσσερα μουσεία σε μια ημέρα και έπειτα θα περάσει από τη Λυρική για να παρακολουθήσει την τελευταία όπερα και πάλι θα έχει πολλά ακόμη να δει. Μετά τα πολιτιστικά δρώμενα, δοκιμάστε οπωσδήποτε Sacher torte, ένα τοπικό κέικ σοκολάτας στο Hotel Sacher Vienna.

Αμβούργο, Γερμανία
Αν σας αρέσουν τα κανάλια του Άμστερνταμ και της Βενετίας, δύσκολα δεν θα σας εντυπωσιάσει και το Αμβούργο, που αποτελεί μια μίξη αυτών των δύο πόλεων. Περάστε από την ιστορική περιοχή Speicherstadt και το Δημαρχείο του 19ου αιώνα ή περπατήστε κατά μήκος του ποταμού, μέσα από το Alter Elbtunnel, στους τοίχους του οποίου θα δείτε υπέροχα έργα τέχνης. Μην παραλείψετε και μια επίσκεψη στο μέγαρο μουσικής Elbphilharmonie, του οποίου η κατασκευή κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ.

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Pluton Travel & Tours Ltd και τα ”Ταξίδια περιπέτειας με το Μάριο Πρίαμο”

Posted by Pluton Travel & Tours on Wednesday, September 19, 2018

Σχετικά νέα

X
Translate »