Γενικά

Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας κατά την περίοδο των γιορτών (BINTEO)

Αυξημένη είναι από τώρα η παρουσία της Αστυνομίας ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων μέχρι και τα Θεοφάνια. Σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας υπό τον βοηθό αρχηγό Επιχειρήσεων στην οποία έλαβαν μέρος οι αστυνομικοί διευθυντές των επαρχιών, οι διευθυντές τμημάτων και οι διοικητές μονάδων δόθηκαν οδηγίες όπως σε κάθε πόλη αυξηθούν τόσο οι πεζές όσο και οι μηχανοκίνητες περιπολίες και σε κάποιες περιπτώσεις οι αστυνομικοί θα είναι ένοπλοι.

Στη σύσκεψη στο Αρχηγείο αστυνομίας αποφασίστηκε όπως τα μέτρα ασφάλειας κατά την περίοδο των γιορτών αυξηθούν παγκύπρια για πρόληψη της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας, των κλοπών και διαρρήξεων, της κυβείας και της επαιτείας, αδικήματα που είναι σε έξαρση αυτή την περίοδο.

Σε κάθε αστυνομική διεύθυνση έχουν καταρτισθεί σχέδια δράσης, στη βάση των οποίων θα ληφθούν και τα κατάλληλα μέτρα τα οποία θα αφορούν ευαίσθητους χώρους όπου θα παρατηρείται αυξημένη διακίνηση πεζών και οχημάτων, σε πρεσβείες και συμφέροντα ξένων αποστολών, πολυκαταστήματα και αγορές.

Αν κριθεί σκόπιμο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τις γιορτές θα αποφασιστούν σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »