Οικονομία

Αποχώρησαν πάνω από 600 εργαζόμενοι της Συνεργατικής

Πάτησαν το κουμπί για εθελούσια έξοδο πάνω από 600 εργαζόμενοι στην Συνεργατική καλύπτοντας το 66,5% για αποχώρηση 900 υπαλλήλων. Αυξάνονται οι προσδοκίες ότι ο στόχος θα επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή που λήγει το σχέδιο.

Το κόστος του σχεδίου προσφέρει χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €180 χιλ. και άλλα παρεμφερή ωφελήματα. Είναι από τα πιο ψηλό που δόθηκε ποτέ σε εργαζόμενους, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.  Αντιστοιχεί σε €140 χιλ. για κάθε υπάλληλο που θα αποχωρήσει.

Το σχέδιο εθελούσιας εξόδου λήγει στις 17 Αυγούστου και η Διεύθυνση της τράπεζας δεν προτίθεται να δώσει οποιαδήποτε παράταση. Στόχος του σχεδίου είναι να αποχωρήσουν εθελούσια 900 άτομα από το σύνολο των 2.660 εργαζομένων.

Όπως έχει διαρρεύσει, η Ελληνική Τράπεζα η οποία με βάση τη συμφωνία εξαγοράς του καλού χαρτοφυλακίου της ΣΚΤ θα πρέπει να απορροφήσει 1.100 υπαλλήλους από τον Συνεργατισμό, έχει ήδη αρχίσει εδώ και λίγες μέρες να προσεγγίζει διακριτικά μέλη του προσωπικού προς τα οποία εκφράζει την πρόθεση της τράπεζας να τα εργοδοτήσει.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »