Αθλητικά Νέα

ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα 6-1

Ο ΑΠΟΕΛ αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο (1-1), «αφηνίασε» στην επανάληψη και πανηγύρισε στο τέλος εύκολη νίκη με 6-1! Διαστάσεις θριάμβου για τον ΑΠΟΕΛ που μετά το 9-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σαλαμίνα πέτυχε άλλη μια μεγάλη νίκη απέναντι στους ερυθρόλευκους.
Μια νίκη που φέρνει τους γαλαζοκίτρινους προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος με 47 βαθμούς (εκκρεμούν τα παιχνίδια Ανόρθωσης και ΑΕΚ). Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο και με πέντε γκολ μέσα σε 25 λεπτά καθάρισε την υπόθεση νίκη και πανηγύρισε μια εύκολη νίκη.

Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Νέα Σαλαμίνα από το 73’ μετά από αποβολή του Γκόμες. Σκόρερ οι Σωτηρίου, Ντε Βινσέντι(2), Βάντερ, Βινίσιους, Καβενάγκι. Ισόφάρισε για τη Νέα Σαλαμίνα ο Μακρίεφ

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και με τον Πιέρο Σωτηρίου στο 7’ πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν, ωστόσο στο 14ο λεπτό ο Πάρντο παρεμπόδισε τον Λίλιου εντός περιοχής και η Νέα Σαλαμίνα με σκόρερ τον Μακρίεφ από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ είχε την μεγαλύτερη διάρκεια την μπάλα στα πόδια, προσπάθησε να πιέσει τη Νέα Σαλαμίνα που με καλή αμυντική λειτουργία σταμάτησε αρκετές φορές τους επιθετικούς και κράτησε το 1-1 μέχρι το ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε αρκετός εκνευρισμός από τους ποδοσφαιριστές για τις υποδείξεις του διαιτητής της αναμέτρησης με αποτέλεσμα σε μερικές στιγμές να χαλάσει το παιχνίδι.

Χαμηλός ο ρυθμός στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου με τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί να βάλει πίεση αλλά να μην μπορεί να ανεβάσει ρυθμούς. Στο 61’ ο Ντε Βισνέντι έβαλε ξανά τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ 6 λεπτά αργότερα ο Βάντερ έκανε το 3-1 και έβαλε για τα καλά μπροστά τον ΑΠΟΕΛ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ με διαφορετική ψυχολογία είχαν τον έλεγχο του αγώνα και μέχρι το τέλος του αγώνα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 6-1!

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Καρλάο, Μερκής, Μιλάνοφ, Σέρτζιο, Βινίσιους, Μοράϊς, Εφραίμ (54’ Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Γιαννιώτας, Σωτηρίου (61’ Καβενάγκι)
Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Άντιτς (45’ Χριστοφή), Ζάρκοβιτς, Τσιγκουίνι, Κυριάκου, Μπεμπά (45’ Κολίνα), Γκόμεζ, Ιβάν, Λίλιου (63’ Ατόρνο), Μακρίεφ, Πεδρίτο
Δείτε τις φάσεις του αγώνα

 

Ντε Γιόνγκε: «Αισθάνομαι περήφανος…»

Ο τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας, Γιαν Ντε Γιόνγκε δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις:
«Ήμασταν πολύ καλοί τα πρώτα 60 λεπτά. Αισθάνομαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου σε αυτό το 60λεπτο. Δυστυχώς μέχρι κάποια σημείο επαναλήφθηκε το παιχνίδι το Αμμόχωστο. Ελπίζω να μας γίνει ένα μάθημα για εμάς. Είχαμε πολλές κίτρινες κάρτες και δυο τραυματισμούς»

Πηγή:  http://www.sigmalive.com
reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »