Γενικά

Απάντηση Cityoflarnaka.com σε ΕΔΟΝ για το θέμα των αφισοκολλήσεων

Στο χθεσινό άρθρο της σελίδας μας για το θέμα των αφισοκολλήσεων στην πόλη, θέλησε να απαντήσει μέσω ερωτημάτων η ΕΔΟΝ. Επικοινωνώντας με την ιστοσελίδα μας το Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου, Σταύρος Αγαθού θέλησε να στείλει την απάντηση προς την ιστοσελίδα μας, κάτι που φυσικά ως ιστοσελίδα με κανένα απολύτως πολιτικό χρώμα δεχθήκαμε να δημοσιεύσουμε.

Όπως αναφέρθηκε στον κ. Αγαθού το συγκεκριμένο άρθρο δεν είχε κανένα πολιτικό σκοπό καθώς τόσο ο αρθρογράφος (και όσοι αρθρογραφούν στη σελίδα) όσο και η σελίδα δεν ταυτίζεται με καμία πολιτική παράταξη κάτι που έχει αποδείξει εμπράκτως τα 2,5 χρόνια που είναι σε λειτουργία.

Αν και η ιστοσελίδα μας σε καμία περίπτωση δεν θέλησε το θέμα να πάρει κομματικό χαρακτήρα εν τούτοις μετά την τοποθέτηση της ΕΔΟΝ δεν μπορούσαμε να μην απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας έθεσαν τα οποία και παραθέτονται πιο κάτω με μπλε χρώμα.

 

Αγαπητέ/ή ανώνυμε αρθρογράφε του “City of Larnaka”,

Σε πρόσφατο άρθρο σου μας τονίζεις πόσο αγανακτισμένος/η είσαι με την οπτική ρύπανση στην πόλη μας, φωτογραφίζοντας (κυριολεκτικά) αφίσες τοποθετημένες σε δρόμους της Λάρνακας, οι οποίες προσκαλούν τους συνδημότες μας στο 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ. Ως ΕΔΟΝίτης, απολογούμαι αν σου χαλάσαμε τον περίπατο στην όμορφη πόλη μας αναγκάζοντάς σε να δεις τις αφίσες μας. Εντούτοις, δε θα σου κρύψω ότι διαβάζοντας το άρθρο σου, μου γεννήθηκαν διάφορα ερωτήματα για τους σκοπούς του!

Απάντηση 

Κανέναν περίπατο δεν μας χαλάσατε όμως είναι δικαίωμα του καθενός ελεύθερα σκεπτόμενου πολίτη να τοποθετείται σε θέματα που αφορούν την πόλη και την καθημερινότητα του. Αυτό θα πει Δημοκρατία και ευτυχώς ζούμε στην Κύπρο του 2018 όπου ο ελεύθερος λόγος είναι δικαίωμα του καθενός, ειδικά όταν δεν θίγει και όταν δεν προσβάλλει κανέναν. 

 

 

Ερώτημα πρώτο: Μήπως η ευαισθησία σου περί «καθαριότητας» είναι λίγο επιλεκτική;

Σχεδόν για τρεις δεκαετίες δημότης της Λάρνακας, έχω δει πολλές ακαθαρσίες στην πόλη μας που ξύπνησαν το αίσθημα αγανάκτησης μέσα μου. Ιδιωτικούς/παράνομους χώρους σκυβάλων, παράνομες χωματερές, νεκρά ζώα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, ετοιμόρροπα κτήρια, ακάθαρτα πεζοδρόμια, δημόσια πάρκα και χώρους πρασίνου που ο Αμαζόνιος τα ζηλεύει. Φρόντισα να εκφράσω την αγανάκτησή μου, όχι μόνο αρθρογραφώντας. Παρ’ όλα αυτά, δεν περίμενα να δω το έμβλημα της ΕΔΟΝ σε μια αφίσα για να ξεχειλίσω το ποτήρι μέσα μου. Μήπως λοιπόν η ευαισθησία σου περί καθαριότητας, δεν έχει να κάνει τόσο με την καθαριότητα;

 

Απάντηση 

Αναφέρεσαι ότι σε 3 δεκαετίες έχεις δει πολλές ακαθαρσίες κτλ κτλ. Το ίδιο έχω προσέξει και εγώ ήταν ένας από τους λόγους που φρόντισα να ασχοληθώ με την πόλη ως δημότης, με το δικό μου τρόπο, επιστρέφοντας από το εξωτερικό. Το ίδιο και τα μέλη που αποτελούν την ομάδα της ιστοσελίδας μας. 

Το να λέμε ότι η πόλη είναι λερωμένη άρα ας τη λερώσουμε περισσότερο σίγουρα δεν είναι φρόνιμο και είναι μια προσέγγιση εντελώς λανθασμένη. Με την ίδια λογική ο κος Βύρας αναλαμβάνοντας το τιμόνι της πόλης στην κατάσταση που ήταν, θα έπρεπε να την αφήσει ως είχε γιατί τα προηγούμενα 30 χρόνια ήταν στο μαύρο της το χάλι.  

Με την ίδια λογική γιατί να ασχολούμαστε με την απομάκρυνση των διυλιστηρίων αφού είναι εκεί τόσα χρόνια…Δεν πάει έτσι αν θες να προοδεύσεις.  

Έναν ασθενή που είναι στον αναπνευστήρα δεν του βγάζεις το οξυγόνο αλλά τον βοηθάς να επανέλθει. Στις 18/02/2018 η ομάδα πολιτών Ο.ΠΑ.ΛΑ σε συνεργασία με το 23ον Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και το Δήμο Λάρνακας διενέργησαν εκστρατεία αντι-αφίσας  στην πόλη μας όπου ο Δήμαρχος Λάρνακας κος Βύρας ανέφερε: Αυτό είναι ένα θέμα συνείδησης, νοοτροπία και κουλτούρας. 

Φυσικά η ΕΔΟΝ δεν έχει προβεί σε τοποθέτηση αφισών σε μνημεία κτλ (για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις)

 

Ερώτημα δεύτερο: Μήπως το κριτήριό σου περί καλαισθησίας είναι επιλεκτικό;

Τον τελευταίο ένα χρόνο, πολλοί ήταν αυτοί που βομβάρδισαν (όπως λες) την πόλη μας με διαφημίστηκα: Σεφερλήδες, φιλοζωικές οργανώσεις που προσκαλούσαν σε συναυλία τους, τσίρκα, υποψήφιοι Προέδροι, φιλανθρωπικοί οργανισμοί, κτλ. Οκ, στο άρθρο σου αναφέρεις ακόμα 2-3 αφισοκολλήσεις. Πως όμως η αφίσα του Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ ξεπέρασε το όριο της όμορφης αφισοκόλλησης και σε ανάγκασε να αρθρογραφήσεις; Γιατί να χαλά την καλαισθησία της πόλης μας η αφίσα της ΕΔΟΝ και όχι το πρόσωπο του μέχρι πρόσφατα υποψήφιου δημάρχου (που πιθανόν να υποστήριζες), ο οποίος μάλιστα μόνο στο υπνοδωμάτιό μου δεν είχε τοποθετήσει αφίσα;

Απάντηση

Επειδή με το θέμα ασχολούμαι και είναι μια ενέργεια που προσωπικά δεν μου αρέσει (και ως μορφή διαφήμισης) ίσως στο ερώτημα γιατί τώρα που είναι η ΕΔΟΝ να έχεις κάποιο δίκαιο. Η απάντηση όμως, γιατί τώρα υπάρχει.

Σε σύγκριση με τον οποιοδήποτε προέβηκε ξανά σε τέτοια ενέργεια η συγκεκριμένη ”εκστρατεία” είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό καθώς έχει τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός σε όλη την πόλη (Αρτέμιδος, φώτα Φανερωμένης, λεωφόρος Φανερωμένης, Μακένζυ, Κυκλικός κόμβος K-Cineplex, φώτα πυροσβεστικής και σε άλλα σημεία, τα γνωρίζετε καλύτερα).

Για το θέμα του υποψήφιου Δημάρχου αγαπητέ αν και μπορώ να καταλάβω σε ποιον αναφέρεσαι σε διαβεβαιώ ότι πέφτεις έξω στις εικασίες σου ως προς τις προτιμήσεις του αρθρογράφου…(φιλικά).   Φυσικά την περίοδο της προεκλογικής δεν είδα κανένα υποψήφιο να τοποθετεί αφίσες σε φώτα τροχαίας και στύλους μέσα στην πόλη. Να μην τα συγχύζουμε. Ο καθένας ενέργησε σε νόμιμα πλαίσια τοποθετώντας τις διαφημίσεις του σε ιδιόκτητα σημεία ή σε σημεία που εμπορεύονται διαφήμιση. 

 

 

Ερώτημα τρίτο: Μήπως η αγανάκτησή σου ξεκινά εκεί όπου τελειώνουν οι χιλιάδες;

Όπως λες, ο Δήμος έχει τις υποδομές όπου κάποιος θα μπορεί να πληρώσει για να διαφημίσει. Λες να μην το ξέραμε; Λες αν μπορούσαμε να πληρώσουμε για «όμορφες» αφισοκολλήσεις, να προτιμήσαμε να ξημεροβραδιαζόμαστε εθελοντικά δεκάδες ΕΔΟΝίτες συνδημότες σου για να αφισοκολλούμε στα φώτα της Φανερωμένης και σε κάθε συνοικία της Λάρνακας; Όμως προφανώς, για σένα «όμορφη» αφισοκόλληση είναι αυτή του «Νικόλας2018» η οποία είχε να ξοδέψει χιλιάδες ευρώ. Η εθελοντική δουλειά 16χρονων συνδημοτών σου που πιστεύουν ότι το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ είναι το γεγονός που ο κάθε «σκαλιώτης» θα πρέπει να προσκληθεί, αποτελεί ρύπανση για την πόλη μας και σε αναγκάζει να αγανακτήσεις!

Απάντηση

Στις αφίσες των εκδηλώσεων αναγράφονται τιμές εισιτηρίων και τις αφίσες κοσμούν τα λογότυπα μεγάλων χορηγών. Η λογική λέει πως πρόκειται για καθαρά μια εμπορική δραστηριότητα με μεγάλα έσοδα αν κρίνουμε από τους χορηγούς και φυσικά την προσέλευση του κόσμου στο Φεστιβάλ κάθε χρόνο. Δεν γνωρίζω αν τα λεφτά πάνε σε φιλανθρωπίες κάτι που δεν αναγράφεται στις διαφημίσεις αλλά και να πηγαίνουν δεν παύει να είναι μια εμπορική δραστηριότητα. Θα μπορούσαν οι διοργανωτές να διαθέτουν ένα κονδύλι για την προώθηση της εκδήλωσης. Όντας νέοι θα έπρεπε με όμορφο δημιουργικό τρόπο να επικοινωνήσετε την εκδήλωση σας χωρίς φυσικά να μολύνετε οπτικά/αισθητικά την πόλη μας. Ξέρετε, στην πόλη δεν ζουν μόνο αριστεροί, δεξιοί, πράσινοι, κίτρινοι κτλ…Υπάρχει και ο κόσμος που τον ενδιαφέρει η καλαισθησία και θέλει να ζει σε μια πόλη, όσο πιο καθαρή γίνεται. Ίσως να σου ακούγονται ρομαντικά αλλά ναι υπάρχει και αυτός ο κόσμος και είναι μεγάλος σε αριθμό.

Σου παραθέτω και 2 απλές ιδέες…ίσως για του χρόνου

1. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από το Δήμο να σας παραχωρήσει ένα περίπτερο στον Κατακλυσμό και να προωθήσετε την εκδήλωση σας και παράλληλα να πωλήσετε και εισιτήρια άμεσα και να εκμεταλλευτείτε το μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Είμαστε βέβαιοι πως κανένας δεν θα σας αρνιόταν. 

2. Με μια καμπάνια στο facebook με κόστος €200,00 θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας της πόλης. Αν λάβουμε δεδομένο ότι οι υποστηρικτές της παράταξης σας θα είναι εκεί άρα δεν μένει και πολύ μεγάλος αριθμός κοινού που θα μπορείτε να στοχεύσετε στην πόλη νοουμένου πως νέοι από άλλες παρατάξεις δύσκολα θα σας τιμήσουν (λάθος κατα την άποψη μας). Ίσως όλο αυτό να το κάνετε και άσκοπα αφού με τη χρήση της τεχνολογίας μπορείτε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα. 

Απλά θα σου αναφέρω μια πρόσφατη εκδήλωση καθαρά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου ο συμπολίτης μας που διοργάνωσε την εκδήλωση κατάφερε με όμορφο δημιουργικό τρόπο να δημιουργήσει awareness για την εκδήλωση που διοργάνωσε με την ονομασία (Discover Larnaka).  

Ο Δήμος Λάρνακας διοργάνωσε ολόκληρο Κατακλυσμό και δεν είδαμε ούτε μια κόλλα στην πόλη. Νατάσα Μποφίλιου (Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα), Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχονται στην Λάρνακα και οι διοργανωτές δεν προέβησαν σε ανάλογη ενέργεια. Την Παρασκευή 25/05/2018 συμπολίτης μας εικαστικός είχε μια αλλιώτικη έκθεση και δεν είδαμε φυλλάδια και κόλλες στου δρόμους της πόλης μας. Το ίδιο και στις 3 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Ατόμων Κατά Πλάκας Σκλήρυνσης διοργανώνει την 1η πορεία για την πολλαπλή σκλήρυνση και επικοινωνούν την εκδήλωση τους όμορφα με ότι μέσο έχουν στη διάθεση τους. 

Μπορούμε να αναφερθούμε σε πολλά παραδείγματα , όπως η πορεία Χριστοδούλας, το μεγάλο event με τον Dj Snake που διοργανώνει ο Δήμος, Φεστιβάλ Φέγγαρος, Φεστιβάλ Afrobanana, Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου, το Prestige Fights 4 κ.α.

Σημείωσε ότι όλα τα πιο πάνω αφορούν εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας. Η ενέργεια της ΕΔΟΝ διαφημίζει μια εκδήλωση που θα γίνει στη Λευκωσία με την Λάρνακα να μην έχει κανένα όφελος. 

Με βάσει τα πιο πάνω σε καλώ να μου απαντήσεις γιατί εσείς, μια άκρως εμπορική δραστηριότητα να επιλέγετε αυτή τη λύση η οποία είναι χωρίς κάποιο κόστος για την τοποθέτηση και να  ρυπαίνετε οπτικά την πόλη μας; Γιατί ο ζωγράφος και ο διοργανωτής μιας μη κερδοσκοπικής εκδήλωσης δεν το κάνει;;; Επαναλαμβάνω, εάν ο Δήμος έδινε το δικαίωμα για αφισοκολλήσεις ή αν είχε δικά του σημεία και ήταν νόμιμα δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι. Εδώ μιλάμε για παράνομη ενέργεια δια νόμου και χωρίς τη συγκατάθεση του Δήμου. 

Aγαπητέ, αν και στο είπα και τηλεφωνικά ότι δεν είμαι κομματικοποιημένο άτομο μου ρίχνεις μπηχτές περί κομματικών και υποψηφίων…Να σου αναφέρω και εδώ ότι πέφτεις έξω στις εικασίες σου περί κομματικών μου προτιμήσεων…Αλλά και πάλι θα σου αναφέρω…Υπάρχει υποψήφιος που δεν ξόδεψε χιλιάδες ευρώ στην προεκλογική του;

Εδώ σου παραθέτω όλα τα ποσά που δαπανήθηκαν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές

 

Ερώτημα τέταρτο: Ρύπανση;

Στο άρθρο σου με πολλή έπαρση διατυμπανίζεις το επιχείρημα ότι οι αφισοκολλήσεις σε δρόμους της πόλης αποτελούν ρύπανση, αλλά και… οπτική ρύπανση. Αλήθεια, τι καθιστά την αφισοκόλληση «ρύπανση»; Είναι η ασχήμια που αυτή προσδίδει στην πόλη μας (οπτική ρύπανση); Προφανώς όχι. Εάν για παράδειγμα έβαφα το σπίτι μου μωβ με μαύρες βούλες, όσο άσχημο και αν ήταν αυτό για την πόλη μας, κανένας δε θα αρθρογραφούσε με αγανάκτηση για τη ρύπανση που προκάλεσα. Αυτό που καθιστά την αφισοκόλληση «ρύπανση», είναι το γεγονός ότι μετά από την πραγματοποίηση του “event” που διαφημίζει η αφίσα, η αφίσα παραμένει καρφιτσωμένη στους δρόμους της πόλης, μέχρι να λιώσει από τον ήλιο ή τη βροχή. Σε αυτή την περίπτωση όμως, φίλε/η αρθρογράφε, το επιχείρημά σου δεν αγγίζει τα Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Στα 30 προηγούμενα Φεστιβάλ, την αμέσως επόμενη μέρα του event, δεκάδες ΕΔΟΝίτες και ΕΔΟΝίτησσες σε κάθε δρόμο της Κύπρου πραγματοποιούσαν από-αφισοκόλληση (και μετέπειτα ανακύκλωση), για να μην αφήσουν τους ρύπους της αφίσας τους στο περιβάλλον. Έτσι, σε καλώ, φίλε αρθρογράφε, πριν καταδικάσεις τις αφισοκολλήσεις της ΕΔΟΝ, να κάνεις μια μικρή έρευνα για το κατά πόσο αποτελούν όντως ρύπανση της πόλης. Εάν εξακολουθήσεις να θεωρείς ότι ρυπαίνουμε την πόλη, τότε σε παρακαλώ να μας ανεχτείς μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Απάντηση

Στο πρώτο μέρος του ερωτήματος σου νομίζω η απάντηση είναι απλή. Αγαπητέ, το θέμα δεν είναι το περιεχόμενο της διαφήμισης, το οποίο είναι αποδεκτό από τη στιγμή που προωθεί μια γιορτή της ποιοτικής μουσικής της οποίας είμαι μεγάλος θαυμαστής, άσχετα αν πρόκειται για εμπορική δραστηριότητα. Αν έβαζες μια διαφήμιση σε ένα κτίριο με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη τότε δεν νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα όπως και αν διαφημίζατε στα νόμιμα μέσα διαφήμισης του Δήμου. Η αφισοκόλληση είναι παράνομη δια νόμου, αυτή την απάντηση λάβαμε και από το Δήμο πριν τη δημοσιοποίηση του θέματος. 

Στο σχόλιο σου για τα σπίτια, νομίζω η απάντηση είναι και πάλι απλή. Στην ιδιοκτησία του ή το σπίτι του ο καθένας μπορεί να το χτίσει και να το βάψει στα χρώματα που επιθυμεί. Δεν θα κόψει εισιτήριο κάποιος για να μπει μέσα και ούτε είναι εμπορική δραστηριότητα. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Δεν αντιλέγω ότι ως ΕΔΟΝ μετά τις εκδηλώσεις ότι δεν προβαίνετε σε απομάκρυνση των διαφημίσεων, όμως δεν είναι υπόχρεος ο κάθε δημότης να βλέπει για 1,5 μήνα τις διαφημίσεις της ΕΔΟΝ, της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ  ή της κάθε επιχείρησης. 

Και… παρεμπιπτόντως, σου δίνω τροφή για το επόμενό σου άρθρο. Έχω υπόψιν 3-4 εργοστάσια στην πόλη μας, τα οποία όντως προκαλούν ρύπανση, αλλά η Κυβέρνηση τους κάνει πλάτες. Θα χαρώ να διαβάσω το άρθρο σου και να συμμεριστώ την αγανάκτησή σου.

Αγαπητέ Σταύρο θα σε παραπέμψω σε άτομα του κόμματος σας για να σου πουν ποιοι κινητοποίησαν πριν από 3 χρόνια τον κόσμο σε κινητοποιήσεις για το βιομηχανικό λιμάνι, ποιοι δέχθηκαν απειλές και ποιοι ρίσκαραν τη δουλειά τους για το σκοπό αυτό. Ως μέσο σταθήκαμε αρωγοί σε όλες τις κινητοποιήσεις για το λιμάνι, το εργοστάσιο χρυσού κ.α. Μπορείς να ρωτήσεις και θα λάβεις τις απαντήσεις σου. Κινητοποιήσεις που είχαν στο τέλος την ταυτότητα του ΑΚΕΛ. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα τα βάλαμε με τη δημοτική ομάδα του ΔΗ.ΣΥ για το θέμα του μνημονίου για τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και υγραερίου. 

ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ Η ΛΑΡΝΑΚΑ

Τώρα για αν θα μείνουν μέχρι τις 7 Ιουλίου θα δείξει από τις ενέργειες του Δήμου.

 

 

Ερώτημα μπόνους: Τι είναι το Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ και γιατί οι ΕΔΟΝίτες «βομβαρδίζουν» κάθε δρόμο με τις αφίσες του;

Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στην Κύπρο από το 1959. Χιλιάδες νέοι και νέες κάθε χρόνο συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλίες, να συμμετέχουν σε συζητήσεις, να γνωρίσουν νέους από δεκάδες διεθνείς αντιπροσωπείες, να διασκεδάσουν, να προβληματιστούν για την κοινωνία που ζούμε, να οραματιστούν έναν άλλο, διαφορετικό, καλύτερο κόσμο.

Χιλιάδες νέοι, που συμμετείχαν στα προηγούμενα 30 Παγκύπρια Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, φίλε αρθρογράφε, θεωρούν ότι από αυτό το γεγονός δεν πρέπει να λείψει κανείς. Είναι γι’ αυτό που με τόσο σθένος γεμίζουν τους δρόμους με αφίσες.

Χιλιάδες νέοι, φίλε αρθρογράφε, σε προσκαλούν και φέτος στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Μια επίσκεψή σου στο Φεστιβάλ, θα σε βοηθήσει να αποβάλεις την επιλεκτική σου κριτική στην «καλαισθησία» και στην «καθαριότητα».

Σε περιμένουμε!

 

Απάντηση

Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ και το έχω επισκεφθεί στο παρελθόν όντας λάτρης της ποιοτικής μουσικής και των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει είσοδος δεν παύει να είναι μια εμπορική δραστηριότητα ανεξάρτητα αν μέρος των εσόδων πάει για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μακάρι να γίνεται. 

Τόσο ο αρθρογράφος όσο και η ομάδα του Cityoflarnaka.com σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και αν είναι εφικτό βεβαίως θα σας επισκεφθούμε. Φυσικά δεν χρειαζόμαστε αφίσες για να πεισθούμε να έρθουμε. 

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ευελπιστούμε του χρόνου να δούμε μια εκστρατεία με πιο δημιουργικό τρόπο ή τουλάχιστο με βάσει τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τον τομέα της διαφήμισης. 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »