Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απάντηση Υπ. Εσωτερικών στο βουλευτή Λάρνακας Χρ. Ορφανίδη για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Καμάρων

Παρουσιάζεται πιο κάτω αυτούσια απάντηση ημερομηνίας 18 Ιουνίου 2018 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.02.294, ημερομηνίας 28 Νοεμβρίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη

«Τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Καμάρων στη Λάρνακα

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

1. Η ετοιμασία της μελέτης με τίτλο “Προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου που βρίσκονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού” προωθήθηκε από την Ad-Hoc Τεχνική Επιτροπή που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό με συντονισμό από το Γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας.

 

2. Μετά την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων έγινε προκήρυξη διαγωνισμού για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης με γενικό στόχο το σχεδιασμό των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων πλημμύρας στις οικιστικές ζώνες των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου που προέρχονται από τις πλημμυρικές ροές των υδατορευμάτων της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού που πλήγηκαν από τα πλημμυρικά γεγονότα της 13ης Δεκεμβρίου 2014.

 

3.Η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο (ομάδα συμβούλων μελετητών) υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2016 και η υλοποίηση της μελέτης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης είχε καθοριστεί στους δώδεκα (12) μήνες ή τρεις (3) μήνες μετά τη γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, η οποία είχε καθοριστεί στους εννέα (9) μήνες από την έναρξη της σύμβασης.

 

4. Παρ’ όλο που έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση της μελέτης, εντούτοις, λόγω κάποιων απρόβλεπτων καταστάσεων που προέκυψαν κατά την ετοιμασία της μελέτης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει αναπροσασμοστεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2019.

 

5. Τέλος, σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε διαφωνίες μεταξύ του ανάδοχου (ομάδα συμβούλων μελετητών) και την Αναθέτουσας Αρχής (Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας).»

 

ΑΛ/ΗΚ/Ap-23.06.011.02.294

 

Σχετικά νέα

X
Translate »