Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απάντηση Βύρα στο χθεσινό δημοσίευμα του ΠΟΛΙΤΗ για το λιμάνι

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ εξέδωσε πριν λίγο το γραφείο τύπου του Δήμου Λάρνακας με σχετική δήλωση του κ. Βύρα.

Ως Δήμαρχο Λάρνακας και σε σχέση με δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2018, με τίτλο «Διαφορετική είναι η άποψη του Α. Βύρα για το project του Λιμανιού. Επένδυση στον τουρισμό…», επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1. Η πρόσφατη επίσκεψη μου στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Λιμάνι Eilat, δεν έχει καμία σχέση με την εκτέλεση έργων γύρω από Υδρογονάνθρακες καθότι στο συγκεκριμένο Λιμάνι δεν διενεργείται KAMIA εργασίες, είτε ήπιας είτε βαριάς μορφής, που να έχει σχέση με υδρογονάνθρακες όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο.

2. Κατά τη διάρκεια συναντήσεων μου με διάφορους επενδυτές, είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, πότε δεν καταβλήθηκε καμία προσπάθεια από μέρους τους για να μεταφέρουν την πρόθεση τους για μετατροπή του Λιμανιού Λάρνακας σε ενεργειακό, όπως αναφέρεται στο άρθρο. Τονίζω ότι, η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναφερθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το Λιμάνι – Μαρίνα και έχουμε τη διαβεβαίωση τους καθώς και την δέσμευση τους ότι σε περίπτωση που τους ανατεθεί το έργο, η πιο πάνω θέση θα γίνει απόλυτα σεβαστή και δεν προκαλέσει οποιαδήποτε προβλήματα στη διαδικασία.

3. Προφανώς για κάποιους που αρέσκονται σε θεωρίες συνομωσίας πρέπει να επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου, όσον αφορά την χρήση του Λιμανιού, συνεχώς ούτως ώστε να αποφεύγουν τις ανακρίβειες. Παγία λοιπόν θέση δική μου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, όσον αφορά τις εργασίες για την εξυπηρέτηση Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Υδρογονανθράκων και όπως αυτές οι θέσεις καθορίστηκαν σε συνεδρίες, είναι ότι δεν θα διεξάγονται δραστηριότητες που έχουν σχέση με υγρή λάσπη, χειρισμό εκρηκτικών και ραδιενεργών υλικών, χειρισμό αποβλήτων γεωτρήσεων, μονάδα παραγωγής υγρής λάσπης και γενικότερα οποιεσδήποτε παρεμφερείς και συναφείς δραστηριότητες με τις πιο πάνω, που θα καθιστούν το Λιμάνι βιομηχανικό και ενεργειακό.

Σχετικά νέα

X
Translate »