Breaking News

Αθλητικά Νέα

Αντώνης Κέζος: «Για να πετύχεις πρέπει να είσαι πιο μπροστά από την εποχή σου»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Μάλε» ήταν το βράδυ της Τρίτης (02/05) ο Αντώνης Κέζος. Ο πολυεπιτυχυμένος πρώην γυμναστής της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, του ΠΑΟ και της ΑΕΚ Αθηνών μίλησε για όλους και για όλα και έκανε τις δικές του αποκαλύψεις.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο SUPER SPORT FM 104.0:

Ο Κώστας Μαλέκκος είπε αρχικά για τον πρώην γυμναστή του ΑΠΟΕΛ που συνεργάστηκαν και μαζί:

«Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την προπονητική γυμναστική. Ήταν ένα σοκ για όλους. Όταν ήρθε ο Κέζος έγινε μια αλλαγή για εμάς τους ποδοσφαιριστές, ήρθαν κάποια νέα πράγματα που ήταν σωστά. Κάποιες φορές τσακωθήκαμε γιατί θεωρούσαμε πως ήταν κάπως υπερβολικές κάποιες ασκήσεις. Το 2001 που ήρθε στο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ο επαγγελματισμός, αλλά δεν ήταν όλοι. Έτσι έγινε μια επανάσταση στο θέμα γυμναστικής, που μας βοήθησε τα επόμενα χρόνια.Ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για εμάς».

Ο Αντώνης Κέζος ακολούθως μίλησε για το θέμα του γυμναστή και τη δική του δουλειά:

«Ο γυμναστής στο ποδόσφαιρο έχει πεθάνει. Είναι trainer πλέον. Πρέπει να δουλεύει στη φυσική κατάσταση με την μπάλα. Πρέπει να έχει ποδοσφαιρικές γνώσεις. Πρέπει να γνωρίζει σε κάθε θέση κάποιου παίκτες, πόσα τρεξίματα απαιτούνται. Αυτό που απαιτείται πλέον είναι υψηλό σπριντ σε μικρή απόσταση αλλά επαναλαμβανόμενο. Αν δείτε τα στατιστικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα δείτε την διαφορά που έχουν οι στόπερ, οι χαφ και οι επιθετικοί» .

«Για παράδειγμα όλοι δουλεύουν σε μικρούς χώρους. Αν όμως οι γραμμές μεταξύ άμυνα και επίθεση είναι μεγάλες, τότε ότι δουλεύεται στη προπόνηση πάει στράφι. Άρα ο προπονητής φυσικής κατάστασης πρέπει να προπονήσει ανάλογα ένα παίκτη με την τακτική και την θέση που αγωνίζεται».

«Για να πετύχεις πρέπει να είσαι πιο μπροστά από την εποχή σου. Η επιμόρφωση είναι πιο σημαντική από την φαντασία. Η κορυφή του τριγώνου σε μια ομάδα είναι ο προπονητής αλλά είναι σημαντικές και οι διοικήσεις. Ο κ. Κίκης Κωνσταντίνου ήταν μπροστά από την εποχή του. Όταν πήγα στον ΑΠΟΕΛ ο κ. Πετρίδης ήταν πολύ έξυπνος, έτρεχε διαρκώς και είναι γεγονός πως και αυτός είναι μπροστά από την εποχή του. Η διοίκηση σε μια ομάδα παίζει σημαντικό ρόλο».

Για την παρουσία του στην Ανόρθωση:

«Η ομάδα μου είναι η Ανόρθωση αλλά μετά μπαίνει ο επαγγελματισμός στη μέση και τα συναισθήματα σου όσο μπορείς τα αποβάλεις. Όταν ήμουν 26 χρονών πήγα και βρήκα τον κ. Κίκη Κωνσταντίνου και του είπα πως θέλω να δουλέψω στην Ανόρθωση. Βρήκα τον κ. Καρούλια και του έλεγα κάθε μέρα τι να κάνει. Με σύστησε μετά ο κ. Ράκος στον κύριο Τάκη Αντωνίου για τον Εθνικό. Με είδαν στην Ανόρθωση και μετά με κάλεσε οκ. Κίκης και δούλεψα στην Ανόρθωση. Άλλαξα όλη την δομή της προπόνησης και οι ποδοσφαιριστές είχαν αντιδράσεις. Ο κ. Κωνσταντίνου τους είπε όποιος δεν μπορεί, να βρει άλλη ομάδα. Στην Ανόρθωση είχα την τύχη να συναντηθώ με ένα σπάνιο άνθρωπο για εμένα, τον κ. Μιτόσεβιτς. Την πρώτη χρονιά δεν είχαμε πολύ ποιοτικούς παίκτες αλλά κάναμε φοβερή δουλειά».

Για τη δουλειά του γυμναστή και την κυπριακή πραγματικότητα:

«Διάβαζα τις προάλλες πως κάποιες ομάδες σε τρία χρόνια έκαναν 60 μεταγραφές. Οι μόνοι που δεν έφταιξαν είναι οι γυμναστές και οι φροντιστές. Πάρτε 10 παίκτες ποιότητας και τα υπόλοιπα επενδύστε τα σε γυμναστήρια, πομπούς, να κάνετε επιστημονικές προπονήσεις και επενδύστε στο προϊόντα σας. Στους Κύπριους παίκτες δηλαδή! Γιατί όταν πήγαμε στο ΑΠΟΕΛ, που είχαμε δύο ξένους, βγήκε αμέσως από αυτή την ιδέα ο Χαραλαμπίδης, ο Οκκαρίδης, ο Μακρίδης, ο Μάριος Ηλία και άλλοι. Αυτά τα παιδιά έκαναν σπουδαία καριέρα. Γιατί ο Πανιώνιος τώρα τερματίζει δεύτερο στο πρωτάθλημα; Ξέρετε πόσους Έλληνες έχει στην ενδεκάδα; Γιατί μας κατατρώει αυτή η ξενομανία».

Για το πέρασμα του από τον Απόλλωνα αλλά και τον Τάκη Λεμονή:

«Όταν ήρθε ο κ. Λεμονής στο ΑΠΟΕΛ μου έλεγε πως δεν θα κάνουμε το ένα, δεν θα κάνουμε το άλλο και έτσι έφυγα. Ήθελε να φέρει τον δικό του γυμναστή. Ενώ συμφωνήσαμε, μετά ήθελε να φέρει δικό του γυμναστή. Αυτό με πείραξε αλλά δεν κρατάω κακία σε κανένα. Ήμουν πολύ απογοητευμένος, δεν ήθελα να ξανασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Μετά, κάθε πέντε λεπτά  με έπαιρνε τηλέφωνο ο κ. Κκαφάς για να πάω στον Απόλλωνα και έτσι πήγα εκεί, με προπονητή τον κ.  Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Μετά είχαμε πρόταση με τον προπονητή να πάμε στην ΑΕΚ και πήγαμε. Ήμασταν πρωταθλητές χειμώνα τότε στον Απόλλωνα».

Για τον ΑΠΟΕΛ, την Ανόρθωση, την Ομόνοια και την ΑΕΚ Λάρνακας:

«Παρακολουθώ τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κυρίως από την τηλεόραση. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ φαίνεται πως δουλεύει πολύ σωστά. Ίσως διαφωνώ λίγο με τις συχνές αλλαγές προπονητών. Όμως, μπορεί να ήξεραν κάτι περισσότερο. Ο στόχος επιτεύχθηκε και στην Ευρώπη και στο κυπριακό πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ έχει ξεφύγει, λυπάμαι για την Ανόρθωση και την Ομόνοια. Ίσως να έγιναν λάθη πιο παλιά μετα υψηλόμισθα συμβόλαια. Αν έκτιζαν ένα γήπεδο στην Ομόνοια, δεν θα είχε πρόβλημα,μπορεί να ήταν τώρα στη θέση του ΑΠΟΕΛ. Στη πορεία προσπάθησαν να μειώσουν τα χρέη, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Είναι κρίμα γιατί μια καλή Ομόνοια και μια καλή Ανόρθωση, θα κάνουν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

«Η ΑΕΚ έχει ένα πρόεδρο που έχτισε γήπεδο, έχει τεχνικό διευθυντή, ο κάθε άνθρωπος που είναι εκεί κάνει τη δουλειά του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Λαρνακείς, είναι να αγαπήσουν περισσότερο την ομάδα τους. Δεν γίνεται να πηγαίνεις για πρωτάθλημα και να μην γεμίζεις το γήπεδο».

Για τα προβλήματα τραυματισμών από τα συνεχόμενα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ:

«Όταν αγωνίζεσαι στα όρια σου, όπως το ΑΠΟΕΛ, ο τραυματισμός θα έρθει. Οι έρευνες έδειξαν ότι μια ομάδα που αγωνίζεται αυτό τον αριθμό παιχνιδιών (60 παιχνίδια),μπορεί να έχει 15-20 θλάσεις τον χρόνο. Αυτή η έρευνα στηρίζεται στους γιατρούς των μεγάλων ομάδων που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσο μπορείς να τις λιγοστέψεις, με ειδικές ασκήσεις, ή με επαναφορά και αποκατάσταση μετά από κάθε παιχνίδι, θα το κάνεις. Έχουν επενδυθεί αρκετά εκατομμύρια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για την αποκατάσταση. Δεν μπορείς να παίξεις την Κυριακή και να πας να ξενυχτήσεις., Όλα έχουν σχέση με το ορμονικό σύστημα. Όλα μετρούνται με τους δορυφόρους, που μας δίνουν προειδοποιητικά μηνύματα ότι κάποιος παίκτης είναι κοντά στο να πάθει ζημιά».

Πηγή : balla.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »