Κοινωνία

Αντιπολεμικό κάλεσμα στην πόλη μας για τη Συρία και την ανθρωπότητα

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Martin Niemöller

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά φωτογραφίες που αποτυπώνουν τον θάνατο που σπείρει ο πόλεμος στη γειτονική Συρία -και όχι μόνο- να «βολτάρουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι όλοι εμείς, βολεμένοι –ακόμη- στην ασφάλεια του καναπέ μας, δηλώνουμε τη θλίψη μας με δακρυσμένες φατσούλες, ευχαριστώντας το Θεό που δεν είμαστε στη θέση τους και νιώθοντας ανήμποροι να ανατρέψουμε την κατάσταση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας στη γείτονα χώρα.

Όμως, παραδείγματα πάνδημων συλλαλητηρίων ανά τον κόσμο έδειξαν ότι ο λαός έχει φωνή κι όσο πιο δυνατά «φωνάζει» τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επηρεάσει πολιτικές που καθορίζονται κυρίως από οικονομικά συμφέροντα.

Έτσι λοιπόν, υπεράνω πολιτικών χρωματισμών και συμφερόντων, καλούμε όλους τους πολίτες της Κύπρου που αισθάνονται πως δεν μπορούν πια να αδιαφορούν για το μακελειό που συμβαίνει στη Συρία εδώ και επτά χρόνια, ή οπουδήποτε αλλού στο κόσμο, να ενώσουν τη φωνή τους και να φωνάξουν ΦΤΑΝΕΙ σε όλους τους πολέμους. Δεν ανεχόμαστε να καθορίζεται η ανθρώπινη ζωή κι αξία από τις βιομηχανίες πολέμου και άλλα συμφέροντα.

Το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης μαζί με φίλους εθελοντές διοργανώνουν ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το Σάββατο 24 Μαρτίου η ώρα 16:00 το απόγευμα στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες)

Η Ειρήνη στο κόσμο ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Σχετικά νέα

X
Translate »