Going out

Ανοιξιάτικη απόδραση στα Λεύκαρα (pics-vid)

Ένας γνωστός και αγαπημένος κοσμοπολίτικος προορισμός στην Ορεινή Λάρνακα οποίος αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Με την Άνοιξη να είναι ήδη στη ζωή μας μας έρχονται στο μυαλό ανθισμένα λουλούδια, όμορφες αποδράσεις στην εξοχή και φυσικά θετική διάθεση. 

Αυτά τα στοιχεία είχε και η ομάδα του Larnaka Going Οut και την έκανε για Λεύκαρα όπου απολαύσαμε την ύπαιθρο της πόλης μας και φυσικά το πανέμορφο γραφικό χωριό.

Τα Λεύκαρα είναι κωμόπολη της επαρχίας Λάρνακας και βρίσκονται στις νότιες παρυφές και τους πρόποδες του βουνού Σωτήρα της οροσειράς του Τροόδους, σε υψόμετρο περίπου 584 μέτρων. Απέχουν 43 χιλιόμετρα από την Λάρνακα, 50 χιλιόμετρα από την Λευκωσία και 50 χιλιόμετρα από την Λεμεσό.

Προσφέρονται για short break διακοπές και απευθύνοτναι σε αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να χαλαρώσουν, να απολαύσουν όμορφες βόλτες στα γραφικά δρομάκια και φυσικά να απολαύσουν ποιοτική Κυπριακή κουζίνα.

Που να μείνετε

Ετοιμάστε βαλίτσες λοιπόν και αυτό το Σαββατοκύριακο θα δραπετεύσετε σε ένα αλλιώτικο αγροτουριστικό, στην περιοχή των Λευκάρων. Αφεθείτε στην ομορφιά του χώρου και νιώστε αναζωογόνηση και ηρεμία.

Το αγροτουριστικό κατάλυμα με τίτλο RedBlueDoor είναι ένα πολυτελές σπίτι που έχει συνολικά 5 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με πέτρινες λεπτομέρειες που συνδυάζουν παραδοσιακές και μοντέρνες πινελιές.

Το κατάλυμα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, όπως αναφέρονται και στον τίτλο.

Red Door

Είναι μια πολυτελές επιλογή. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια en suite, 1 σαλόνι, κουζίνα και ένα ιδιωτικό δωμάτιο σπά με τζακούζι και χαμάμ bath.Επίσης έχει μια εσωτερική αυλή και με μια ιδιωτική πισίνα.

Blue Door 

Είναι μια πιο απλή επιλογή (δεν υπάρχει πρόσβαση στην πισίνα και στο χώρο σπα) 2 υπνοδωμάτια, 2μπάνια, κουζίνα, σαλόνι, μπαλκόνι

Λεπτομέρειες για το χώρο

Οι παραδοσιακές κατοικίες στο RedBlueDoor είναι διακοσμημένες σε φωτεινές αποχρώσεις και διαθέτουν μοντέρνα επίπλωση. Επίσης είναι κλιματιζόμενες και εξοπλισμένες με άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία. Το ευρύχωρο καθιστικό περιλαμβάνει άνετους καναπέδες, παραδοσιακά χαλιά και δορυφορική τηλεόραση.

Ορισμένες κατοικίες προσφέρουν ιδιωτική πισίνα με όμορφη επιπλωμένη βεράντα. Επίσης διαθέτουν δωμάτιο ευεξίας με ατμόλουτρο και υδρομασάζ ή ακόμη και στις βίλες παρέχονται εγκαταστάσεις σπά.

Αποστάσεις

Η περιοχή γύρω από το RedBlueDoor είναι ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, πεζοπορία και ποδηλασία. Η πόλη της Λάρνακας απέχει 35χλμ. από το συγκρότημα. Παρέχεται δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης σε κοντινή απόσταση.

Που θα φάτε

Φωτογραφία του χρήστη Acropolis Lefkaron.

Για φαγητό προτείνουμε το “Ακρόπολης Λευκάρων “ το οποίο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και σας περιμένει με ποιοτικό φαγητό σε καλές τιμές και τέλεια εξυπηρέτηση!Το  Ακρόπολης Λευκάρων ανοίγει μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή όπου επίσης αναλαμβάνονται και πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους.Βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία με εξαίσια  θέα και άκρως χαλαρωτικό κλίμα.Το εστιατόριο θα το εντοπίσετε στην είσοδο των Λευκάρων κατευθυνόμενοι από την Σκαρίνου. Για περισσότερες πληροφορίες στο 97 782915/99208919.

Που να απολαύσετε το ποτό σας

Image result for πρώτη σταγόνα μαγαζάκι
Φωτογραφία από Time Out Cyprus 

Οι επισκέπτες μπορούν σε ένα γουστόζικό χώρο με χαλαρή διάθεση να απολαύσουν καφέ στην χόβολη, το συλλεκτικό κρασί της σειράς και μία ποικιλία άλλων ροφημάτων και εδεσμάτων.
Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο πωλούνται αναμνηστικά της σειράς. Τα εγκαίνια τέλεσε ο δήμαρχος των Πάνω Λευκάρων Σάββας Ξενοφώντος. Ανέφερε ότι ο δήμος αλλά και οι κάτοικοι αγκάλιασαν την σειρά προσφέροντας κάθε βοήθεια και θα συνεχίσουν να την αγκαλιάζουν και την επόμενη χρονιά.

Tέλος μην παραλείψεις να απολαύσεις τους Λευκαρίτικους παραδοσιακούς λουκουμάδες του Πάμπου τον οποίο θα βρεις μπροστά από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

 Μια καλή πρόταση για Κυριακάτικη απόδραση. Εσείς, τι λέτε;

Σχετικά νέα

X
Translate »