Αναπτυξιακά Έργα

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού Κιτίου

Μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται ν’ ανατεθεί σ’ εργολάβο η προσφορά για την μετακίνηση των γηπέδων και των εγκαταστάσεων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από τον υφιστάμενο χώρο σε χώρο του κοινοτικού κέντρου Λάρνακας.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 12-14 μήνες. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δέκα εταιρείες για τις διαδικασίες μετακίνησης και αρχές του επόμενου μήνα θα ανακοινωθεί η εταιρεία που θα κερδίσει την προσφορά

Ο κ. Βύρας ανέφερε χθες σε εκπροσώπους τοπικών μέσων ότι ο Δήμος Λάρνακας θα εισπράξει 1εκ, 100 χιλιάδες από τον ΚΟΑ (+ΦΠΑ) για να κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις του ομίλου αντισφαίρισης στο κοινοτικό κέντρο. Επίσης ανέφερε πως η όλη διαδικασία έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πρόκειται για ένα έργο το οποίο για χρόνια δεν προχωρούσε.

Η μετακίνηση των γηπέδων τένις θα ανοίξει το δρόμο για την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού Κιτίου το οποίο είναι θαμμένο στη συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας τόσο σε τουριστικό επίπεδο όσο και σε πολιτιστικό.

Τα γήπεδα τένις  θα μεταφερθούν στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το κοινοτικό κέντρο Λάρνακας, χώρος όπου θα γίνει η ανάπλαση και μετατροπή του σε πολυδύναμο αθλητικό κέντρο. Το έργο εντάσσεται στο κονδύλι που έχει ο Δήμος από τα διαρθρωτικά ταμεία και αναμένεται να βγει σε προσφορές μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Eπιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »