Αναπτυξιακά Έργα

Ανδρέας Βύρας: Δεν δεχόμαστε άλλες δικαιολογίες

Στο κεντρικό δελτίο του Alpha εμφανίστηκε το Σάββατο ο Δήμαρχος Λάρνακας όπου μίλησε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του ΠτΔ όπου αναφέρθηκε στο θέματα της μετακίνησης των πετρελαιοδεξαμενών και εγκαταστάσεων υγραερίου, της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, τη μεγάλη επένδυση του λιμανιού – μαρίνας, την έναρξη των πανεπηστημιακών σχολών, τα έργα που έρχονται κ.α.

Ο κ. Βύρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ως Δήμος θα παρακολουθεί καθημερινά και θα προβαίνει σε μηνιαίες ενημερώσεις για την όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Ο κ. Βύρας ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι αναγνωρίζει το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια είναι η πιο σοβαρή, όμως από την άλλη τόνισε ότι αν δεν δούμε να γίνονται αυτά που συμφωνήθηκαν και στην πράξη δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Ο κ. Βύρας ανέφερε ξανά ότι είναι η τρίτη φορά που τέθηκε η ημερομηνία και ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην τηρηθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και για την περίπτωση της νέας πτέρυγας η οποία σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο ΠτΔ αυτή θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2019.

 

Εμπόδιο το πλαφόν για τους επενδυτές της μαρίνας-λιμανιού

Για το θέμα της επένδυσης λιμανιού – μαρίνας ο κος Βύρας ανέφερε ”ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές για τη συγκεκριμένη επένδυση εν τούτοις μπαίνουν και εδώ κάποια εμπόδια για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς σαν Λαρνακείς και συνέχισε: Ένα μεγάλο θέμα το οποίο αποτελεί και το βασικό εμπόδιο των επενδυτών είναι το θέμα του πλαφόν για το λιμάνι που είχε υπογραφεί με τον επενδυτή του λιμανιού Λεμεσού κάτι για το οποίο οι επενδυτές του δικού μας έργου δεν αποδέχονται καθώς μια από τις σημαντικές δραστηριότητες της επένδυσης τους θα είναι εμπορικές.

 

Το 2019 ξεκινούν οι Πανεπιστημιακές Σχολές 

Στο θέμα των πανεπιστημιακών σχολών ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ίσως σε αυτό το θέμα να είχαμε τα πιο θετικά αποτελέσματα καθώς ο ΠτΔ μας επαναβεβαίωσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα λειτουργήσει η σχολή Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Επιστημών κάτι που μας άφησε ικανοποιημένους. Ο κ. Βύρας ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν τα πρώτα μεταπτυχιακά και αρχικά η σχολή θα στεγαστεί στην πρώην Οθωμανική Τράπεζα μέχρι να εξευρεθεί η μόνιμη λύση στο θέμα του χώρου που θα λειτουργήσουν οι σχολές.

 

Α. Βύρας: Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν δούμε αποτελέσματα

Εφ'όλης της ύλης στον Αντρέας Κημήτρης και στον Alpha Κύπρου"Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν δούμε απτά αποτελέσματα στα δίκαια αιτήματα μας και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Δεν δεχόμαστε άλλες δικαιολογίες." #Λάρνακα @Andreas Vyras

Posted by Andreas Vyras on Sunday, May 6, 2018

Επιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »