Κοινωνία

Αναστολή των αυριανών απεργιακών μέτρων αποφάσισε η ΠΑΣΥΚΙ

Άρση της τρίωρης στάσης εργασίας αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο οτυ ΠΑΣΥΚΙ η οποία είχε εξαγγελθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για απόφαση να μην μετάσχουν σε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας την περασμένη βδομάδα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συντεχνίας στο ΚΥΠΕ, Σωτήρης Κούμας, ανέφερε ότι έπειτα από έκτατη συνεδρία του ΔΣ επαναξετάστηκε το θέμα νέα δεδομένα είχαν δημιουργηθεί και νεότερες τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Κουμάς ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ιδιαίτερα μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κατά την οποία  τόσο προφορικά όσο και γραπτώς μας διαβεβαίωσε για τη θέση του ότι σκοπός του δεν ήταν να θίξει καθ΄οιονδήποτε τρόπο τους γιατρούς και λαμβάνοντας υπόψη και τις εκκλήσεις των ασθενών μας, προχωρήσαμε στην άρση των μέτρων”. Επίσης τόνισε πως δεν λήφθηκε μόνο αυτή η διαβεβαίωση αλλά και ότι έγινε συζήτηση των επειγόντων προβλημάτων του κλάδου. Εντός Οκτωβρίου τέθηκε χρονικό όριο για να δοθούν λύσεις επιτέλους και να προχωρήσει η οριστική επίλυση των θεμάτων σημείωσε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ είπε πως η συντεχνία δεν είχε ποτέ εγκαταλείψει το διάλογο για τα εργασιακά και ότι απλώς ενδιάμεσα είχε προκύψει ζήτημα “μετά την εκδίωξη του θεσμού της συντεχνίας από μια συνάντηση, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις”.

“Τα προβλήματα για τα εργασιακά παραμένουν και αναμένουμε επιτέλους να δούμε λύσεις”, κατέληξε.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »